Kako sniziti krvni pritisak na prirodan način

Visoki krvni pritisak problem je s kojim se suočava veliki broj osoba. Ako ulazite u kategoriju onih koji imaju spomenutu tegobu morate pod hitno menjati način života, a to se odnosi na promenu načina ishrane. Smanjite unos masnoća i soli, a povećajte dnevnu količinu vode koju unesete.

visokVisok krvni pritisak opasan je jer povećava rizik od moždanog udara, srčanog infarkta, aneurizme te propadanja bubrega. Krenite sa promenom i osećajte se bolje. Osim prehrambenih navika ono što se mora dogoditi je da vi kao osoba postanete svesni da morate biti aktivniji i više vremena provoditi u šetnjama nego ispred televizora.

Prilikom odabira namirnica nastojte uvek kupovati one koje su bogate kalijumom, a to su krompir, banane, grašak, dinja, sušeno voće, lubenice, paradajz te sok od pomorandže. Ako volite čokoladu neka vaš odabir bude tamna čokolada bogata kakaom. Umesto kafe pijte čaj, a ako ne možete bez kafe odlučite se radije za kafu bez kofeina.
Da li ste  čuli da cimet pomaže kod snižavanja krvnog pritiska? Kroz nekoliko sprovedenih istraživanja došlo se do zaključka kako uz samo 2 g cimeta na dan možete kontrolisati visinu krvnog pritiska. Brojni stručnjaci su se složili kako bi bilo dobro kada bi cimet uvrstili u svoju svakodnevnu ishranu.

Dobro je znati kako sam cimet nije dovoljan, ali je dobra osnova za dalje korake koje ćete preduzeti u vezi svog zdravlja. Ishrana za koju se odlučite mora biti prilagođena svakom čoveku, jer nismo svi jednaki i nemamo svi istu istoriju bolesti.

Pogrešno je razmišljati kako se cimet može koristiti samo kao dodatak u kolačima. Njegova je primena puno šira. Cimet je odličan i kao dodatak doručku, pa ga tako možete iskoristiti za posipanje jogurta ili kafe. Ako volite jesti sveže voće, isecite ga na nekoliko komadića i pospite tim čudesnim prahom.

Autor: S.Š.

Komentari
Loading...