Kako smršati uz pomoć limuna

Limun je voće bogato vitaminima i hranljivim nutrijentima koji štite naš organizam i jačaju ga.

jjh

Pripada skupini agruma, tačnije citronima.

Samo drvo limuna može izrasti do 5, 6 metara. Uglavnom rodi dva, tri puta godišnje, zavisno od vremenskih uslova i godišnjim padavinama. Potrebno mu je dosta tečnosti i toplote, pa je uzgoj agruma najrašireniji u tropskim krajevima. Njegovi cvetovi su mirisni, a plodovi više nego korisni.

Limun je delotvoran kod skidanja viška kilograma i neželjenih masnih naslaga. On sadrži velike količine vitamina, baš kao i ostali agrumi poput pomorandže ili grejpa. Vitamin C iz limuna uspešno sprečava pojavu gripe, prehlade, jača imunitet i tako se telo lakše bori protiv štetnih virusa i bakterija.

Smanjuje nivo inzulina u krvi i time nas štiti od dijabetesa, šećernih bolesti i visokog holesterola.

Velike količine antioksidansa koji se nalaze u limunu i njegovom soku, pomažu pri razgradnji i izbacivanju viška tečnosti iz tela. S tom tečnosti izlaze negativni i štetni sastojci, kao i bakterije koje organizam nije u mogućnosti probaviti.

Limun je već odavno poznat kao pravi lek protiv masnoća i kalorija. Njegovo svojstvo pozitivno deluje na otapanje, odnosno lakše sagorevanje masnoća u telu. Stoga ćemo redovnim konzumiranjem limuna, skidati neželjene i nakupljene kilograme.

Jednom dnevno popijte čašu vode pomešanu sa svežim sokom od limuna. To će biti prava energetska bomba, puna energije i hranjivih materija. Nikako nemojte piti sam limunov sok jer je visina kiselosti prevelika što može oštetiti zid grla i ždrela. Isceđen limun možete stavljati i u salate.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...