Kako se rešiti suvišnih kalorija

Sve veći problem savremenog društva postaje prekomerna težina mnogih koji su do tog problema došli iz različitih razloga. Smatra se kako problem prekomerne težine, odnosno višak kalorija nastaje jer ne vodimo dovoljno računa o zdravom načinu ishrane.

kall

Kalorije moramo unositi u svoj organizam samo je pitanje na koji način.

Kako bi znali da u sebe unosite dovoljnu količinu kalorija, a opet niste pod rizikom da ćete se ugojiti najbolje je u svoju svakodnevnu ishranu da uključite što više voća i povrća. Neka vam se velik deo vašeg vremena vrti upravo oko tih namirnica.

Pomoću njih ćete dobiti pravilan unos hranjivih materija u sebe, a opet nećete dobiti štetne materije koje povećavaju našu težinu i dovode do mnogih bolesti. Zdrava ishrana treba biti osnova u životu svakog čoveka.

Ako želite smanjiti broj nakupljenih kilograma bilo bi dobro da svaki dan unesete 500 kalorija manje nego što ste planirali. Postoje teorije da ćete na taj način gubiti pola kilograma nedeljno.

Pokazalo se kako je brojanje kalorija mnogima pomoglo da uspostave kontrolu nad svojim prehrambenim navikama, nad svojom težinom. Tako ako uložite malo više truda i vremena možete postati svoj gospodar svoje težine.

Dakle neka vam ne bude teško nabaviti tablicu kalorijskih vrednosti namirnica koje uglavnom konzumirate. Prema toj tablici tačno ćete znati koliko vam je kalorija potrebno da možete funkcionisati, a opet ćete znati koliko možete pojesti da to ne pređe neželjenu vrednost.

Komentari
Loading...