Generic filters
Exact matches only

Kako se leči Ešerihija coli

Lečenje Ešerihija coli urinarnih infekcija

Kako se liječi ešerihija coli je vrlo često pitanje. Liječenje ešerihije koli može biti kratko ili jako dugo. Dužina liječenja zavisi od vrste ešerihija bakterije i snage imunog sistema pacijenta, i količine bakterija u urinarnom traktu.  Broj bakterija meri se po jednom mililitru urina. 1000/ml ili 10 na 3. urolozi ne smatraju infekcijom i dobar imuni sistem se lako nosi sa ovim brojem bakterija. Kod jačih infekcija za liječenje se mogu koristiti antibiotici koji zbog mutiranja ešerihija bakterije imaju sve manju efikasnost. Doktori su primorani da koriste sve jače antibiotike koji narušavaju snagu imunog sistema i samim tim pomažu stvaranju novih infekcija.

maxresdefault

Antibiotici koji se najčešče koriste kod liječenja Ešerihije coli:

 • Ciprofloxacin, Cipro
 • Fosfomycin, Monurol
 • Levofloxacin, Levaquin
 • Nitrofurantoin Furadantin, Macrobid, Macrodantin
 • Sulfamethoxazole sa trimethoprimom, Bactrim, Septra

Pročitajte prilog o začaranom krugu infekcija koje se stalno vračaju i problemu korištenja antibiotikana ovoj web stranici: “Antibiotski paradoks

Prirodne metode liječenja infekcija izazvanih Ešerihija coli bakterijom:

Mnoge biljke imaju antibakteriološka svojstva te u narodnoj medicini možemo naći obilje recepata koji pomažu kod urinarnih infekcija. Nekoliko faktora će uticati na efikasnost takozvanih narodnih i prirodnih lijekova. Pod broj jedan, snaga imunog sistema pacijenta igra veliku ulogu u efikasnosti bilo koje terapije. Jak imuni sistem će trebati samo malu pomoć za rješavanje infekcije. Drugi faktor je soj bakterije. Neki sojevi su više ili manje otporni na tretmane, bilo da su sintetičkog ili prirodnog porijekla. Ovaj faktor je poznat mnogim pacijentima kod kojih antibiotici ne daju nikakve rezultate. Broj bakterija je treći važan faktor koji odlučuje koliko će primjenjena terapija biti efikasna.
Osoba sa 10 miliona/ml ESBL soja Ešerihije sa oslabljenim imunitetetom imat će dug i težak put da se oslobodi infekcije čak i sa najjačim antibioticima, a da ne govorimo o čajevima, kombinacijama bijelog luka i vina, persunovog lista, sjemenkama od bundeve i ostalim ne-zvaničnim tretmanima.
Osobama sa infekcijama manjim od 100 hiljada bakterija po mililitru urina i sa jednim od manje otpornih sojeva Ešerihijekoje nemaju oslabljen imunitet, urološki čajevi i drugi prirodni preparati mogu pomoći. Ovdje možete naći djelotvoran recept za urološki čaj koji može pomoći kod ovakvih infekcija.

Neki od prirodnih preparata koji mogu pomoći kod slabijih urinarnih infekcija:

 • Bijeli luk
 • Ananas
 • Lubenica
 • Peršunov list i korijen
 • Sjemenke bundeve
 • Čaj od bobica smreke ili kleke
 • Urološki čajevi

Bijeli luk kuvan u vinu je još jedan od recepta koji se često pominje kao djelotvoran način za rješavanje urinarnih infekcija. Kompletan i pravilan recept možete naći ovdje: Bijeli luk i vino protiv infekcija.

Na žalost mnogi prirodni preparati koji su nekad bili efikasni, danas više nisu te recepture starih i priznatih travara i herbalista više nemaju efekta. Glavni razlog za ovo je nepravilna i pretjerana upotreba antibiotika. Ovo sam u detalje opisao u tekstu Antibiotski Paradoks za koji sam dao link na početku ovoga teksta. Ukratko, antibiotici su krivci za stvaranje novih otpornih sojeva bakterija. Ako jedan snažan antibiotik kao što je Meticillin ne može da iskorijeni bakteriju, kako možemo očekivati da je iskorijeni čaj od uve?
Drugi problem je nepravilno prikupljanje, sušenje i čuvanje ljekovitog bilja. Trka za zaradom dovodi do toga da se ljekovito bilje prikuplja dok još nije optimalno spremno za prikupljanje i na mjestima gdje je velika količina zagađenja. Suši se na suncu, što je nepravilno, skladišti se i vlažnim i neprozračenim prostorijama.
Danas je teško doći do kvalitetnog ljekovitog bilja.

Kako lijeciti eserihija coli infekcije kad antibiotici i druge metode vise nisu efikasne?

Biljne E-Kapi doktora Hasanagica su se dokazale kao najbolje prirodno sredstvo za lijecenje urinarnih infekcija kod kojih antibiotici vise nisu efikasni. E-Kapi su prvi prirodni proizvod sa nasih prostora odobren od Ministarstva Zdravstva Kanade i EU. Efikasne i bezbjedne i za odrasle i za decu ove kapi preporucuju doktori jos od 1988. godine. Više informacija o E-Kapima možete naći na web stranici E-Kapi. Iskustva korisnika E-Kapi se mogu naći ovdje.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

 

Eserihija.com

Komentari
Loading...