Generic filters
Exact matches only

Kako protiv upornog kašlja- Recepti (VIDEO)

Ako imate kašalj, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste ga ublažili.

Evo nekoliko saveta:

Ostanite hidrirani

Pijte puno vode i pokušajte koristiti ovlaživač vazduha kako biste dodali vlagu u vazduh. Ovo može pomoći u razređivanju sluzi i olakšati iskašljavanje.

Odmarajte se dosta

Kašalj može biti iscrpljujući, pa se dobro odmarajte kako biste pomogli svom telu da se oporavi.

Izbegavajte nadražujuće materije

Pokušajte se kloniti stvari koje bi mogle iritirati vaše disajne puteve, kao što su dim i jaki mirisi.

Ispiranje grla toplom slanom vodom

Ovo može pomoći u smirivanju upale grla i smanjenju upale.

Evo nekoliko prirodnih lekova koji mogu pomoći u ublažavanju suvog kašlja

Med

Med se koristi kao lek za kašalj vekovima. Pomešajte kašiku meda sa toplom vodom ili čajem i popijte kako biste ublažili grlo i suzbili kašalj.

Limun i đumbir

Limun i đumbir su prirodni protivupalni lekovi koji mogu pomoći u smanjenju upale u grlu. Pokušajte dodati krišku limuna i komadić đumbira u šolju vrele vode i pijuckati ih tokom dana.

Para

Udisanje pare može pomoći da ovlažite vaše disajne puteve i olakšate iskašljavanje sluzi. Pokušajte napuniti lonac vodom, dovesti je do ključanja i udisati paru nekoliko minuta. Možete koristiti i ovlaživač vazduha ili se tuširati vrućom vodom kako biste postigli isti efekat.

Biljni čaj

Određeni biljni čajevi, poput kamilice i timijana, imaju prirodna svojstva suzbijanja kašlja. Pokušajte da pijete šolju toplog biljnog čaja tokom dana kako biste ublažili kašalj.

Tople tečnosti

Ispijanje toplih tečnosti, poput vode, čaja ili bujona, može pomoći da vaše grlo ostane vlažno i da vam olakša iskašljavanje sluzi. Uvek je dobra ideja razgovarati sa zdravstvenim radnikom pre nego isprobate bilo koji novi lek, posebno ako ste trudni ili imate hronično zdravstveno stanje.

Urme

Urme sadrže kalijum jedan od najvažnijih minerala prisutnih u ljudskom telu. Pored toga, sadrže vlakna, magnezijum, antioksidanse, bakar i B vitamine.

Namirnica je sa snažnijim antiparazitskim delovanjem, urme na sebe vežu, uništavaju i iz tela putem probavnog trakta iznose parazite, kvasce, plesan i druge gljivice, kao i teške metale, štetne bakterije, viruse i druge otrovne patogene.

Sastojci

  • 1 šoljica urmi
  • 2 šoljice vode

Urme isecite na manje komade, pa ih ubacite u lonac sa vodom i ostavite ih potopljene pola sata. Potom, vodu zakuvajte, a urme kuvajte poklopljenje na laganijoj vatri otprilike 20 do 30 minuta.

Kada se skuvaju, malo ih ohladite, pa izblendajte. Da biste dobili sirup od urmi bez pulpe, procedite ga.

Foto pexels
Komentari
Loading...