Kako protiv hemoroida?

Od 50 do 80% ljudi se susreće sa hemoroidima barem jedan put u životu. Ova bolest je problem novijeg (modernog) doba.

hejjj

Nepravilan rad creva dovodi do pojave hemoroida

Lošom ishranom ugrožavate pravilan rad creva, što dovodi do naprezanja kod pražnjenja te pojave hemoroida. Pravilnom ishranom napravite prvi korak u borbi protiv ove neprijatne bolesti. Poboljšajte kvalitet vaše ishrane, smanjite unos brze hrane, i posebno pripazite da jedete hranu koja sadrži puno vlakana u sebi.

Takođe, povećajte unos vode u organizam, jer voda igra značajnu ulogu u kvalitetu rada creva i probavi općenito.

U slučaju trudnoće i poroda kod žena važno je hemoroide tretirati kremama. Kod žena se hemoroidi u većini slučajeva samo povuku kroz neko dogledno vreme. Ipak, ako se hemoroidi nisu povukli i godinu dana nakon poroda, svakako razmislite o uzimanju prirodnih sredstava za lečenje hemoroida. Ukoliko mislite da je to potrebno, obratite se lekaru za pomoć i stručno mišljenje.

Osobe koje rade kancelariske poslove, odnosno one osobe koje se slabo kreću i većinu radnog vremena provedu sedeći imaju veće šanse da obole od hemoroida. Ako je ikako moguće, smanjite sedenje i povećajte vaše fizičke aktivnosti. Svako 20 minute ustanite i prošetajte po kancelariji, ili se rastegnite u kancelariji gde radite.

Dizanje tereta može dovesti do pojave hemoroida, baš kao i kile. Prilikom podizanja i prenošenja teških predmeta dobro razmislite o tome koje su vaše granice. Izbegavajte podizati teške predmete, pogotovo one za koje smatrate da su i preteški za vas.

Komentari
Loading...