Kako prepoznati dobar dietetski proizvod

Dijetlni proizvodi bilo da su u obliku pilula, čajeva ili hrane ogromna su industrija i postali su pravi hit na tržištu. Vrlo je toško odrediti koji je proizvod siguran i koji neće izazvati mnogo više problema za naš organizam nego što je nekoliko suvišnih kilograma koje trenutno imamo.

HB_100811_239

Nekad nismo u stanju samo korigovanjem ishrane i vežbi postići zadovoljavajuće rezultate zbog čega je vrlo važno znati kako izabrati u moru proizvoda u obliku pilula, čaja, dodataka ishrane i naravno izbora hrane.

 

 

Koja je prava dijeta za Vas?

Svako od nas je posebna licnost sa posebnim potrebama, zdravstvenim stanjem i mogucnostima. Tajna uspesne dijete je u pravom izboru namirnica koje odgovaraju vasim potrebama a ne ukusima . Dijete nikad nisu privlacne i ako ih birate sami mozete pogesiti u mnogo cemu: odabrati prestrog rezim, neukusnu hranu, neadekvatne proporcije hranjivih sastojaka, preskakati obroke i usporiti metabolizam.

Zato ukoliko ste odlucili da se pozabavite vasim izgledom ili zdravljem prvi korak je funkcionalna analiza organizma, a zatim neki od O.M.I funkcionalnih analiza i testova:

intolerancije na hranu,
medikamentoznu procenu efikasnosti,

Posle ovakvog pristupa moguće vam je napraviti individualni program ishrane ili konkretne savete koji ce Vam pomoci da poboljsate ishranu, dodjete do svoje idealne tezine i odrzite zdrav nacin zivota.

ZAKAZI TEST
Saveti

>Saznajte što više o vašoj bolesti ili zdravstvenim problemima koje imate. Neki dijetalni proizvodi nisu sigurni za ljude sa odredjenim zdravstvenim problemima. Dok nekima mogu odgovarati savršeno drugima mogu prviti više štete nego koristi.To može biti naročito važno za osobe sa dijabetesom, bolesti srca i jetre. Odaberite samo proizvode koje neće imati kontraindikacije ili vam pogoršati zdravstveno stanje.
>Saznajte da li je neki od aktivnih sastojaka u proizvodu zabranjen u SAD, Velikoj Britaniji ili bilo kojoj drugoj državi i zašto. Bilo bi dobro da imate mogućnost da sprovedete medikamentnozni test delovanja proizvoda na Vaš organizam pre nego što ga koristite, jer se vrlo često negativni efekti nekog proizvoda pokažu i nekoliko godina posle puštanja u promet proizvoda.
>Raspitajte se o firmi koja je proizvodjač proizvoda. Ovo može da bude od koristi ali i nemora jer su upravo one od kojih nikada nebi očekivali pravili i prodavali jako opasne proizvode.
>Vjerujte svojim instinktima ali se provo informišite
>“All Natural ili 100% prirodno” nije garant kvaliteta i da će dati efekat. To što je nešto od sastojaka prirodnog porekla ne znači da je to dobro i za vaš organizam. Čuli ste za ljude koji su u stanju da pojedu čašu, sijalicu pa čak i čitavu biciklu bez ikakvih problema a svedoci ste da velikom broju ljudi smeta polen, pšenica, mleko…
Koristite samo one tablete koje ne utiču na nervni sistem ili suzbijaju apetit.

Komentari
Loading...