Kako očistiti jetru na prirodan način samo za 72 sati? VIDEO

Kako očistiti jetru: Jetra čisti krv i uklanja toksične materije koje smo pojeli, udahnuli ili utrljali na svoja tela.

Kada je preopteretimo, kao što je to slučaj kod mnogih odraslih ljudi danas ili kada ste pod velikim fizičkim ili mentalnim stresom, jetra ne može da održi korak sa vama.

Na hiljade enzimskih sistema koji su odgovorni za gotovo sve telesne aktivnosti nastaju u jetri. Pravilno funkcionisanje očiju, srca, mozga, gonada, zglobova i bubrega zavisi od zdrave aktivnosti jetre.

Ako jetra ne proizvede samo jedan od hiljade enzimskih sistema, dolazi do remećenja ukupne telesne funkcije i iz toga proizilazi veći metabolički stres na pojedinca.

Kako očistiti jetru za SAMO 72 sata – prirodnim putem!

 

Jetru možete očistiti pomoću namirnica koje možete naći u lokalnoj prodavnici zdrave hrane, pijaci, a neki se možda već nalaze u vašoj kuhinji.

Evo kako da očistite jetru pomoću ovih  namirnica.

1. Topla voda sa limunom – Topla voda sa limunom je odličan način za detoksikaciju jetre svakog jutra. Ovo nije limunada pa joj nemojte dodavati šećer ili bilo šta drugo. Samo prečišćena voda i svež limunov sok. Neki stručnjaci veruju da jetra proizvodi više enzima kao odgovor na vodu sa limunom, više nego na bilo koju drugu hranu.

2. Beli luk – Dodajte malo belog luka u hranu ili sitno isecite čen u salatu. Beli luk sadrži sumporna jedinjenja koja mogu da pomognu aktiviranje enzima u jetri. Ona sadrži allicin i selen, oba dobra za zaštitu jetre.

3. Avokado – Avokado sadrži jedinjenja koja mogu da zaštite jetru od oštećenja. U poređenju sa 21 vrstom drugog voća, avokado se pokazao najefikasniji u zaštiti jetre od moćnih galaktozaminskih toksina koji proizvode znatno oštećenje jetre slično humanom virusnom hepatitisu.

4. Kurkuma – Još jedan jak začin sa dugom listom korisnih upotreba, kurkuma ne samo da štiti jetru od oštećenja već i podstiče regeneraciju ćelija jetre. Pored toga, ona povećava prirodnu proizvodnju žuči i pomaže u čišćenju od toksina.

Komentari
Loading...