Kako na prirodan način rešiti belo pranje

Belo pranje je upala sluznice vagine i moramo je kao i svaku upalu temeljito lečiti. To je preko potrebno kada pomislimo kako je belo pranje neprijatno i kako slabi organizam. Da bi se žene rešile belog pranja, treba se protiv njega boriti jednako tako kao protiv svake upale sluznice. Zato ne smemo zanemariti oboljenje nijedne sluznice, jer su sve sluznice izvrgnute vanjskim uticajima i zarazama. Sluznice se moraju neprestano boriti, i mogu se odupreti zarazama tek onda ako uz pomoć vlastitih korisnih bakterija uništavaju druge koje nadiru iz okoline.

prir

Tako govorimo i o usnoj bakterijskoj flori koja uništava štetne parazite. Sluznica vagine normalno proizvodi mlečnu kiselinu koja sprečava razvoj štetnih bakterija. Ako je mlečne kiseline premalo, smanjuje se i otpornost prema štetnim bakterijama i čim se ukaže prilika lako dođe do upale vagine. Nepravilna ishrana može bakterije uništiti ili ih sprečiti da oblikuju mlečnu kiselinu. Tako mogu u organizmu nastupiti neprijateljske bakterije, i telo mora pribeći drugačijoj odbrani. Vagina izlučuje sluz, mobilizuje granulocite i limfocite, te tako pokušava savladati tuđe kolonizatore. To je takozvano belo pranje.

SAVETI

• Izbegavajte prevelika opterećenja, pazite na higijenu i primereno rublje. Ostavite pušenje i preterano konzumiranje kafe. Pravi uzrok belog pranja uvek treba ustanoviti ginekolog.

• Sasvim je jasno da u borbi protiv ovoga zla pomažemo mlečnom kiselinom. Nekada su udate žene u tu svrhu u inostranstvu upotrebljavale molkosan, koncentrisanu surutku, jer je prirodna mlečna kiselina izvrsno dezinfekcijsko sredstvo za ispiranje vagine . Pokazalo se uspešnim takođe ispiranje čajem kamilice. Na litru čaja dodavalo se 3 – 4 kašičice moleksana. Lečenje moleksanom bilo je biološko jer je prirodni proizvod mlečne kiseline koja može obnoviti kiselu reakciju sluznice.

• Koristite sledeće biljne kupke na 37 stepeni celzijusa, da bi voda imala uvek istu temperaturu, stalno dolevamo toplu vodu. Žene koje poslušaju takve savete, ubrzo će osetiti poboljšanje. Sledeće kupke pripremamo s majčinom dušicom (Thymus Vulgaris), ili borovnicom (Juniperus communis), 2 – 3 puta nedeljno. Sledeće kupke osiguravaju preko potrebnu prokrvljenost trbušnih organa, što je temelj za dalje lečenje.

• Za dezinfekciju su na raspolaganju takođe prikladni čepići (supozitorija).

• Jake antibiotike radije izbegavamo jer uništavaju ne samo štetne bakterije nego istovremeno i korisne; stoga je regeneracija korisne bakterijske flore otežana. Ako hoćemo prirodi pomagati, ne smemo joj previše smetati. Moramo paziti da ne uništimo ono što je dobro, jer se klice bolesti mnogo pre oporave nego korisne bakterije.

• S obzirom da je belo pranje većinom tvrdokorna bolest, za lečenje je bitno strpljenje, ustrajnost i stroga doslednost u ispunjavanju uputa. Samo tako ćemo postići trajno ozdravljenje, dakako pod uslovom da se i ubuduće čuvamo štetnih uticaja.

Biljni Recepti

Čajna mešavina 1:
Po tri supene kašike bršljanovog lista i hrastove kore, po jednu kašiku preslice i brezova lista dve kašike kamilice. Sve dobro promešati i kuvati pet minuta u litri vode. Piti dva puta dnevno po malu šoljicu. Istim čajem ispirati (irigirati).

Čajna mješavina 2:
Orahovog lista, koprive, bršljena, po tri kašike, a kamilice i stolisnika po dve kašike. Priprema i doziranje kao kod prvog primera.

Čajna mješavina 3:
Stolisnika, idjirota, bokvice ženske po kašiku, a koren omana i list malog oraha po tri kašike, kamilice dve kašike. Sve dobro promešati i od te mešavine četiri kašike kuvati 5 – 8 minuta u litri vode. Zatim treba ostaviti poklopljeno na strani 15-20 minuta. Tom se tečnošću ispire i pije po dve male šoljice dnevno. Svaki put se priprema svež čaj.

Čajna mješavina 4:
Ruzmarina lišće, plod divlje ruže (šipak), orahovo lišce, vodena metvica i preslica u jednakim delovima dobro se pomeša. Od te mešavine jedna kašika prelije se sa 2-3 decilitra ključale vode i ostavi poklopljeno da odstoji 10-15 minuta. Pije se tri puta dnevno pre ili posle jela po šoljicu. Terapija traje do ozdravljenja.

Čajna mješavina 5:
Steža sa kamilicom i matičnjakom: Jednu čajnu kašiku mješavine poparimo s četvrt litre kipuće vode, zasladimo medom i pijemo na gutljaje dvije do tri šoljice čaja dnevno.

ISPIRANjA
Napravite oparak rusomače, koprive, stolisnika i divljeg luka, vrkute (gospinog plašta), hrastove kore. Njime se ispirite češće tokom dana.

ISHRANA

• Jedite koren peršina.

• Puno sirove hrane, pogotovo povrća.

KUPKE I OBLOZI

• Pripremite kupku od bele vrbe. Okupamo se u vrućoj kupki pripremljenoj s vrbom. U kupku  dodamo esenciju kore koju smo kuvali između pola i celog sata.
• Stavljajte obloge s trinama od sena na donji deo stomaka stavljamo obloge koji moraju biti topli.

Komentari
Loading...