Generic filters
Exact matches only

Kako so može da se koristi u lekovite svrhe

Upoznajte sve blagodati soli i brzo i lako se rešite manjih tegoba.

Grlobolja

Napravite mešavinu od 1 kašičice soli i 2, 5 decilitra vode i mešajte dok se so ne istopi. S rastvorom grgljajte usnu šupljinu nekoliko puta na dan.

Opekotine u ustima

Ako ste pojeli nešto vruće ili ljuto i spržili jezik napravite rastvor od pola kašičice soli i dva decilitra mlake vode i grgljajte svakih sat vremena.

Bolne i osetljive desni i afte

Napravite rastvor od 1 kašičice soli i 1 decilitra mlake vode i grgljajte . Imate li aftu, so će dezinfikovati ranicu u ustima.

Zubobolja

Privremeno rešenje pre odlaska kod zubara koje smanjuje bol. Ispirajte usta rastvorom od 1 decilitra mlake vode, 2 kašike sirćeta i 1 kašike soli.

Alergije i upale sinusa

So je spas za iziritiranu sluznicu.Prokuvajte 2 do 3 decilitra vode te dodajte soli toliko da voda bude slana kao more (ne preslana). Čekajte da se ohladi na sobnu temperaturu, prebacite u bočicu od kapi za nos i dva puta dnevno nakapajte nos.

Ubodi insekata

So može ublažiti bol i smanjiti otok kod uboda pčele, ili nekog drugog insekta. Od soli i vode napravite gustu pastu. Nanesite je na mesto uboda, ostavite da tako stoji dok se so potpuno ne osuši. So će smiriti iritaciju na koži i smanjiti bol.

Bolne i otečene noge

Napravite kupku za noge koja će smanjiti otok nogu i zglobova i odmoriti noge. U lavor uspite toplu vodu i dodajte oko 4 kašike soli i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca, lavande, metvice ili eukaliptusa. Namačite noge oko pola sata.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...