Generic filters
Exact matches only

Kako lečiti kurje oko

Ispucale pete, žuljevi i kurje oko… To su tegobe koje muče mnoge, ali za koje postoji rešenje. Zašto se stvara kurje oko i kako ga lečiti? Sve su to pitanja koja su mnogi postavili kako bi što pre rešili problem.

kurje

Kurje oko se stvara na stopalu tamo gde je najizloženiji pritisak bilo na peti, tabanu ili bočnoj strani prstiju. Šta se događa u tom trenutku? Koža se pokušava zaštititi uz pomoć zadebljanja koje ako se ne tretira redono i na pravi način, može se pretvoriti u kurje oko. Radi se o nimalo prijatnom osećaju.

Kurje oko prati bol, a osim bola možete ga prepoznati po promeni boje kože na tom području koja može biti siva i žućkasta. To je tvrdo kurje oko, a za razliku od njega postoji i blaži oblik kurjeg oka koji se može pojaviti između prstiju.

Postoje razne metode koje će vam pomoći da izlečite kurje oko.

Jedan od načina je potapanje stopala u toplou vodu s dodatkom belog luka.

Ponekad problem možete rešiti sami uz pomoć prirodnih recepata, a ponekad ipak morate potražiti pomoć kod stručne osobe. Važno je da se što pre rešite opterećenosti i da vam korak postane lak.

Osim namirnica koje koristite u domaćinstvu za pripremu raznih jela, u slobodnoj prodaji se nalaze preparati koji pomažu pri omekšavanju zadebljanja na mestu gde se pojavilo kurje oko. Nikako ne smete koristiti oštre predmete kako ne bi napravili ranu i tako dodatno zakomplikovali problem.

Da li ste čuli za flastere na bazi salicilne kiseline? Možete ih nabaviti u apotekama. Radi se o još jednom preparatu uz pomoć kog se možete rešiti kurjeg oka.

Dobro je što kurje oko možete sprečiti. Pokušajte izbegavati nošenje preuske i tesne obuće, a svako malo priuštite svojim stopalima toplu kupku te hidratantnu kremu pre spavanja.

Komentari
Loading...