Generic filters
Exact matches only

KAKO JESTI MANJE, A NE OSEĆATI GLAD? (VIDEO)

Glad:Dodavanjem OVE BILJKE u jelo i piće, smanjićete APETIT bez problema

Prema rečima ruske njutricionistkinje Tatjane Zaletove, dodavanjem jedne zelene začinske biljke u hranu možete da pojačate osećaj sitosti i izbegnete prejedanje.

Osobe koje baš uživaju u hrani i jedu i kad više nisu gladni, obično su i gojazne. Po njenim rečima, prijatan osećaj sitosti može da se pojača dodavanjem jednog začina u ishranu.

Glavni razlog prejedanja je vrlo često povezan sa činjenicom da je hrana najlakše dostupan izvor zadovoljstva. Ali postoji način da dobijete više zadovoljstva uz manje količine hrane.

Da biste to uradili, samo dodajte mentu u jelo ili piće – rekla je Tatjana Zaletova.

– Osećaj zadovoljstva koji imamo kad se lepo najedemo javlja se zbog toga što naše telo luči jedan od hormona sreće – endorfina. Nana sadrži supstancu koja podstiče oslobađanje ovog hormona – dodala je nutricionistkinja.

Menta

Menta Foto: Profimedia

Nana sadrži eterično ulje koje ima supstancu mentol. Jedna od prednosti mentola je što stimuliše stvaranje i oslobađanje endorfina. Ovaj hormon igra važnu ulogu u regulisanju našeg raspoloženja, i „odgovoran“ je za osećaj sitosti. Pa tako, kada jedemo nanu, naš mozak reaguje, postoji osećaj da nam se desio neki radostan i prijatan događaj. To može da zameni osećaj euforije kada obilno jedemo – objasnila je Zaletova.

BONUS VIDEO:

Foto Pexels
Komentari
Loading...