Kako izlečiti rak pluća u podmakloj fazi

rak-plućaRak pluća je najveći ubica žena, a ne rak dojke. Jeste da veći broj žena oboli od raka dojke, ali zapravo veći broj umire od raka pluća.
Rak pluća je takođe i najveći ubica muškaraca, a ne rak prostate. Naučite kako da se sami izlečite od ove bolesti, čak i u poodmakloj fazi!

1. POST NAPRIRODNO CEĐENIM SOKOVIMA

Post-na-sokovePost na sokovePost na sokovima vraća energiju telu i daje mu vitamine, minerale i enzime. Sokovi predstavljaju najjače sredstvo lečenja prirodnim putem, leče sve. Prirodna infuzija koja konstantno snabdeva vaše posrnulo telo sa svim neophodnim hranljivim sastojcima nutrijentima vitaminima, mineralima…Kod raka je kljuc rešenja i suština upravo u ceđenim prirodnim sokovima. Nužno je biti na striktnom postu dugačak vremenski period, bez ovoga nema izlečenja. Za lečenje ovako teškog oboljenja potrebno je strpljenje, vera u život, i što je najvažnije pozitivan stav odnosno zdrava duhovnost…Do izlečenja garantovano dolazi samo je pitanje vremena, sokovi treba da se praktikuju dokle god je to potrebno . Upravo je to neophodno, jer je za varenje hrane potrebno najmanje 60% energije tela. Zato, kada prestanete sa uzimanjem čvrste hrane dobijete više energije, a enzime, vitamine i minerale dobijate iz sokova. Jednostavno rečeno štedite energiju vašem telu koja je preko potrebna u procesu izlečenja. Prilikom konzumiranja hrane u tvrdom obliku, organi za varenje počinju sa radom, pune se krvlju, jetra i sve žlezde automatski započinju sa svojim aktivnostima, pankreas počinje da vam luči enzime koji su preko potrebni – oni su energija sami po sebi, pokretači zdravlja i vitalnosti. Sokovi upravo predstavljaju enzimsku terapiju, prepuni su enzima i olakšavaju pankreasu smanjujuci njegovu aktivnost-suština je da vam se svi vitalni organi regenerišu i odmaraju, da sva energija ide u sam imuni sistem direktno, do obolelog područja putem krvi. Ovo je jedna od stvari iz našeg programa lečenja koju ljudi ne shvataju. Oni misle da ako prestanu da jedu da će biti slabiji. Naprotiv, kada se prestane sa jelom, postaje se jači. I naravno, to se dešava momentalno. Putem sokova čovek unese mnogostruko veću količinu hranljivih materija nego konzumiranjem redovnih dnevnih obroka u tvrdom obliku.

Za lečenje bilo koje bolesti neophodno je piti minimim 2,5 litara soka dnevno i više. Sokovi se piju na svakih 1-1,5h, da bi doslo do optimalne ishrane organizma i izostanka osećaja gladi.

2. ČIŠĆENJE CREVA

Čišćenje creva može se raditi na više načina:

Uputstvo za upotrebu crevnih formula: CREVA#1 pijete svake večeri po pola čajne kašičice sa sokom, nakon toga popijete čašu vode od 2 dl. Ako sutra ne dobijete redovnu stolicu (2-3 pražnjenja u toku dana), povećajte dozu za pola kašičice sve dok ne dobijete normalnu stolicu. Kada dobijete redovno pražnjenje nakon toga krećete sa uzimanjem CREVA#2. CREVA#2 uzimate svakog dana 5 puta na dan po pola čajne kašičice sa (1-2,5 dl) soka, nakon toga popiti 2 dl čiste negazirane vode.

ISPIRANJE DEBELOG CREVA (KLISTIRANJE)

NAČIN PRIMENE: Klistiranje se obavlja unosom tečnosti u debelo crevo kroz anus (analni otvor), uz pomoć opreme za klistiranje koja sadrži plastičnu ili gumenu posudu sa plastični crevom.

klistir1Pre temeljnog klistiranja obavlja se blago klistiranje, odnosno klistiranje rektuma. U posudu za klistiranje unesite oko 1 litar vode u koju je potrebo iscediti 1 limun. Posuda sa tečnošću se najčešće okači na vrata ili na neki drugi deo u kupatilu.

Potrebno je da prostrete peškir ili ćebe na pod kupatila i legnete bočno na levu stranu, a vrh cevi koja izlazi iz posude lagano ubacite u anus. Na kraju creva postoji slavina kojom se kontroliše protok tečnosti u debelo crevo. Slavina se otvori i propusti se sva tečnost u debelo crevo. Nakon toga crevo se izvadi iz anusa. Očekivano je da ćete imati potrebu za brzim pražnjenjem. Da bi se predstojeće temeljno klistiranje obavilo kako treba, blago klistiranje sa jednim litrom vode i ceđenim limunom može se obaviti nekoliko puta da bi se rektum ispraznio, kada biste tokom temeljnog klistiranja, kada se unosi 2 litra tečnosti, mogli duže da izdržite zadržavanje tečnosti.

Za temeljno klistiranje potrebno je u opremu nasuti barem 2 litra vode (alternativno, može i manja količina), a moguće je koristiti i biljne čajeve (kamilica, nana, aloja).

Postupak je sličan kao kod predhodnog opisanog klistiranja rektuma, s tim da u ovom slučaju, nakon što sva tečnost prođe u debelo crevo, neophodno je uraditi sledeće: dok ležite bočno na levoj strani treba da se zadrži na toj poziciji nekoliko minuta, potom se okrenete na leđa i stavite jastuk ili nešto slučno ispod zadnjice i zadrži se u toj poziciji do 5 minuta, potom se okrenete u desno bočno i u toj se poziciji zadržite dodatnih 5 minuta. Nakon toga, tečnost se ispusti u toalet šolju. Ovako čistite debelo crevo sve do slepog creva, zato se zove temeljni klistir.

Radi olkšanja tokom klistiranja, dok sedite u ležećem položaju možete da masirate stomak. Ako se dese grčevi, prekinite klistiranje i ispustite tečnost u toalet šolju. Grčevi se dešavaju jer niste navikli na veliku količinu vode, zato ćete raditi svakog dana blagi klistir (rektalno klistiranje) ili niste dobro isprali rektum.

3. IZBACIVANJE IZ UPOTREBE SVIH VIDOVA OTROVA

(So, belo brasno, šećer, mast, rafinisani proizvodi, mleko i svi mlečni proizvodi, meso, jaja, konditorski proizvodi (i sladoledi), sve što u sebi sadrži hemiju i razne aditive)
-Konzumira se VOĆE, POVRĆE, ŽITARICE U PRESNOM INTEGRALNOM OBLIKU I ORAŠASTI PLODOVI na osnovu ovoga se prave razne kombinacije hrane i ukusnih obroka.

4. HIDROTERAPIJA

hidroterapijaPrimenjivanje metoda hidroterapije je neizostavan deo lečenja koji u sadejstvu sa sokovima dovodi do procesa izlečenja. Uzajamno se nadopunjuju i čine sinergetsku efektivnu celinu lečenja prirodnim putem. Šta vam vrede sokovi ako krv nije prostrujila kroz celo telo, ako vam brzina belih krvnih zrnaca nije povecana na adekvatan nivo. Ne može bilje da vam pomogne u adekvatnoj meri ako ga krv ne raznese tamo gde je potrebno. A kod raka je upravo u tome suština. Tusiranje celog tela minut topla voda – minut hladna voda (ponavljati 5-7 puta) je osnova lečenja koja treba da se praktikuje tri puta dnevno…Hidroterpija je od presudne važnosti jer je potrebno konstantno što češće, što intenzivnije podizanje vitalnosti, opšteg stanja, same brzine kretanja belih krvnih zrnaca koje i jesu obolele kod ovakvih slučajeva.

TRETMAN SA HLADNIM ČARŠAVOM

hladan-čaršavNužno je primeniti i metodu sa hladnim čaršavom što češće to bolje. Hladni čaršav je najbolji način podizanja opšteg stanja imunog sistem i pročišćavanja od nagomilanih toksina otrova i malignih ćelija. Ovim putem se najefektivnije izaziva veštačka groznica kod obolelog gde se za svaki stepen povećane telesne temperature brzina zdravih belih krvnih zrnaca povećava za 4 puta. Što znači da na 37 °C brzina raste 4x, na 38 °C raste za 16x, na 39 °C raste za 64x..itd. Može da se primenjuje i blaža varijanta ove metode za sve one „koji nisu u stanju“ da podnesu i izvedu metodu sa samim caršavom. Napuni se kada puna vrele vode u kojoj budete što duže pijući što više vrelog čaja. Nakon toga se istuširate ledenom vodom što duže to bolje. Suština ovih pomenutih metoda jeste da vam se veštackim putem povećava temepratura iznutra i spolja, bukvalno rečeno se kuvate uništavajući pritom maligne ćelije kojima ne prija vruća sredina… Povećavanje brzine zdravih belih krvnih zrnaca je značajna da bi se na taj način ista osposobila za uništavanje što većeg broja malignih ćelija. U ovome je ključ i rešenje problema naravno uz konstantan post na prirodno ceđenim sokovima od voća i povrća koji telu daju preko potrebnu snagu energiju i vitalnost.

5. OBLOGA SA UGREJANIM RICINUSOVIM ULJEM

Najefikasnije sredstvo za razbijanje zagušenja i izvlačenje otrova je Ricinusovo ulje još je bolje kada se kombinuje sa belim lukom. Takođe morate da radite maseže sa uljem i da stavljate obloge preko noći.

Postupak primenjivanja obloge izgleda ovako: Uzmete pamučnu pelenu (tetra pelenu), isečete odgovarajući komad, zagrejete ricinusovo ulje da bude vruće (na temperature od 50-60 stepeni), pelenu prethodno stavite na neku tacnu i preko pelene sipate ravnomero toplo ulje, ali ne preterivati da ne curi kada se stavi na telo. Kada stavite pelenu na telo (predeo Pluća), preko iste stavite najlonsku foliju, zatim stari peškir i preko toga elastični zavoj blago zategnut da ne zaustavlja cirkulaciju. Preko svega staviti termofor sa vrelom vodom i držati tokom noći. Oblogu držati do jutra, a ujutro se obrisati ili istuširati. Za jači efekat obloge dobro je narezati čen belog luka na „listiće“ i poređati između slojeva pelene.

U medicini se koža ponekad naziva “trećim bubregom” jer se preko nje izbacuju otrovi iz organizma. Preko kože se mogu stavljati posebne vrste obloga za izvlačenje otrova iz raznih organa – jetre, bubrega, mozga i dr. Kašna obloga je jedan od najboljih načina za izvlačenje otrova preko kože.

Medjutim, ukoliko se radi o tezim bolesnicima dobro je praviti i obloge od Bentonit gline, vinobojke, belog luka i crvene deteline. četkanje kože

6. ČETKANJE

četkanje-kožeVrlo važno jeste i četkanje kože odnosno detoksikacija putem kože kao najvećeg organa našeg tela. Kod raka je odVELIKE VAŽNOSTI upravo što se ovim putem efektivno pročišćava sam limfni sistem koji je zatrovan sa prevelikom koncentracijom toksina. Četkanje tela se primenjuje pre toplo-hladnog tuširanja tada je najefektivnije. Isto tako odmah nakon tuširanja treba još jednom da se izvrši GRUBO ČETKANJE celog tela radi efektivne detoksikacije. Na ovakav način vi pročišćavate sam limfni sistem prepun toksina putem prirodnog čišcenja. Podižete i regenerišete stanje belih krvnih zrnaca koji i jesu limfna tečnost sama po sebi. Ovo je vrlo važno praktikovati prilikom procesa lečenja.

7. FIZIČKA AKTIVNOST NA SVEŽEM VAZDUHU I MASAŽA

Najpreporučljivije u ranim jutarnjim časovima. Rano odlaženje na počinak je, takođe, od jako velikog značaja zbog lučenja melatonina koji regeneriše, podmlađuje i leči naš organizam. Drugi osnovni pokretač limfne tečnosti i cirkulacije jesu vežbe, istezanje i masaže tela. Vežbe treba da budu prilagođene stanju pacijenta, pešačenje, istezanje, vežbe disanja, plivanje… Ležanje u krevetu je najgora opcija koja će zaustaviti cirkulaciju i ubiti obolelog.

masaža

masažaMasaže se dele na opšte (celo telo) i lokalne (određeni deo tela). U ovom slučaju mogu da se rade masaže celog tela sa posebnim naglaskom na masiranju predela ispod desnog rebarnog luka (predeo jetre). Najčešće radimo masaže uz pomoć ricinusovog i hladno ceđenog maslinovog ulja (maslinovo ulje koristiti za masiranje celokupnog tela, a ricinusovo ulje za masiranje obolelog dela tela). To su uglavnom kružni pokreti koje prati i stiskanje delova tela da bi se telesne tečnosti i lekoviti sastojci iz bilja doveli do obolelog dela. Masaže i vežbe se rade svakodnevno uz povećavanje intenziteta i u trajanju od minimum 20 minuta.

 ČIŠĆENJE JETRE I ŽUČNE KESE:

images1Pročišćavanje jetre i žučne kese se obavlja tokom prvih 7 dana programa.

Ujutro se konzumira tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese.

U blender se promeša:

2 decilitra soka od citrusa (otprilike 2 pomorandže i 1 limun ili 2 grejpfruta i 1 limun, može i kombinacija pomorandže, grejpfruta i limuna)
2 decilitra vode
1 do 5 češnjaka belog luka (početi sa jednim češnjakom i svakodnevno povećavati dozu za po 1 češnjak dok se ne stigne do 5)
1 do 5 supenih kašika maslinovog ulja (početi sa jednom kašikom ulja i svakodnevno povećavati dozu za po jednu kašiku dok se ne stigne do 5)
parče đumbira veličine 2 cm (po želji se može povećavati doza kako se povećava doza maslinovog ulja)
– 15 minuta nakon tonika konzumiraju se 2. šolje čaja „Jetra/žučna kesa“ i 1. čajna kašičica tinkture „Jetra/ žučna kesa”. Način primene: Konzumiranje čaja i tinkture za jetru i žučnu kesu u istim ovim količinama ponovlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (doze se mogu povećavati zavisno od potrebe). Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem.

JAKO ČIŠĆENJE JETRE/ŽUČNE KESE – treba da se primenjuje jedanput do dvaput sedmično. Kod težih slučajeva, može da se nekoliko dana radi bez prekida. Tokom ostalih dana primenjujte blago čišćenje jetre sa do 4 kašike ulja. Formula je sledeća:

Oko 250 ml maslinovog ulja

Oko 250 ml sveže isceđenog soka od pomorandže

Pomešajte to u blenderu. Pije se po 125 ml ove smese na svakih sat vremena, tokom 4 sata, počevši od 6 sati popodne do 10 sati uveče. Drugi način je oko 30 ml svakih 15 minuta. Uvek imajte komad svežeg đumbira pri ruci, za slučaj da vam pripadne muka.

Jutarnji tonik ne treba konzumirati u istom danu kada se konzumira jaki tonik.

PROČIŠĆAVANJE JETRE PUTEM KAFENOG KLISTIRA

Pre klistiranja kafom, obavlja se klistiranje vodom i sokom od limuna (nije neophodno).

klistir-kafomNakon toga obaviti klistiranje Organskom kafom (može da se koristi i obična kupovna kafa kada ne može da se nabavi organska). Kafa se priprema tako što se u posudu sa litrom vode naspu 3 kafene kašike samlevene kafe (45 g). Tečnost treba da proključa sa otvorenom posudom, a nakon toga zatvoriti da bude mlaka, procediti je i potom nasuti u opremu za klistiranje. Nakon toga legnuti bočno na desnu stranu (na levoj stani se radi klistiranje rektuma i celog debelog creva), stim da noge budu blizu abdomena (stomaka) i propustiti tečnost u debelo crevo. Na istoj poziciji zadržati se 12 do 15 minuta i tokom tog perioda povremeno duboko disati i masirati stomak. Nakon 12 do 15 minuta izbaciti telnost u toalet šolju.

9. ČIŠĆENJE BUBREGA I BEŠIKE:

Pročišćavanje bubrega i bešike se obavlja tokom 7 dana programa, počevši od osmog dana kada se završava pročišćavanje jetre i žučne kese.

– Ujutro se konzumira tonik za pročišćavanje bubrega i bešike.

U blender se promeša:

0,5 – 1 litar negazirane vode
• sok od 1-2 limuna
• prstohvat ljute paprike u prahu ili 5-20 kapi tinkture Cirkulacija.
• po želji: mala količina javorovog sirupa ili meda radi ukusa
Priprema:
Blendati 10-15 sekundi. Konzumirati napitak.
– 15 minuta nakon tonika konzumiraju se 2. šolje čaja „Bubrezi/bešika” i 1. čajna kašičica tinkture „Bubrezi/bešika”. Način primene: Konzumiranje čaja i tinkture za bubrege i bešiku u istim ovim količinama ponovlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (doze se mogu povećavati zavisno od potrebe). Tinkturu promućkati prije upotrebe i može se piti sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem.

INHALACIJA

inhalacijeInhalacija je postupak koji se koristi u lečenju oboljenja respiratornog trakta (disajnih puteva), sinusa, itd. Postupak podrazumeva udisanje pare koja isparava iz vrelog čaja od kamilice ili neke druge biljke koja sadrži etarsko ulje. Na sud sa vrelom tečnošću se postavi sito sa krupnijom solju i sitno iseckanim crnim lukom. Umesto ovoga, luk i so se mogu staviti u sud sa čajem, čija se para udiše, ili još jednostavnije, u pripremljen čaj se sipa nekoliko (3-4) kapi uljnog ekstrakta nane, eukaliptusa ili čajnog drva. Pacijent treba da je nagnut licem iznad suda sa čajem. Peškirom treba pokriti glavu i sud. Trajanje postupka: 10-15 minuta, posle čega lice treba istrljati krpom koja je prethodno umočena u hladnu vodu ili ga istuširati, takođe hladnom vodom. Preporučljivo je da pacijent posle ovakve inhalacije izbegava u naredna 2-3 sata kontakt sa hladnim vazduhom. Postupak ponoviti 3 puta dnevno.

11. BILJNE TINKTURE I ČAJEVI

Zbog neophodnosti da se čišćenje organizma vrši velikom brzinom neophodne su tinkture koje u sebi sadže fitohemikalije I antioksidanse koji vrše razaranje malignih ćelija. Da bi ove supstance iz tinktura (kao I iz sokova) dospele do obolelog mesta neohodno je da obloleli ima pojačanu cirkulaciju, što se postiže sa prehodno, navedenim metodama. Neophodno je da oboleli primenjuje sve metode istovremeno, sinhronizovano, da vi se postigao efekat sinergije prilikom lečenja!

BILJNE TINKTURE -Izuzetno efektivne pri saniranju zdravstvenih problema, izrazito snažnog dejstva i što je najvažnije totalno prirodne od estrakovanog bilja na osnovu tridesetogodišnjeg iskustva čuvenog Dr Ričarda Šulca spravljene po originalnoj recepturi. -Medjutim same po sebi ne mogu da reše probleme ako se ne primenjuje kompletan program lečenja tek tad njihovo dejstvo (bilje) dolazi do punog izražaja.

ZA REŠAVANJE SVAKOG OZBILJNIJEG ZDRAVSTVENOG PROBLEMA TREBA DA SE PIJE SET-PAKET od 6 OSNOVNIH-BAZIČNIH TINKTURA koje sinergetski čiste i leče naš organizam plus TINKTURE ZA KONKRETAN PROBLEM: Creva#1, Creva#2, Pluća, Pluća+, Kašna obloga.

Pluća pluca-2

PlućaPročišćavanje pluća se obavlja tokom svih dana programa.
Tinktura „Pluća” se konzumira svaki dan.

Način primene: 1. čajna kašičica 4 puta dnevno (doza se može povećavati u zavisno od potrebe). Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, ceđenim sokom ili mlakim čajem. Dejstvo tinkture „Pluća“: Podstiče normalno disanje i izbacivanje sekreta, otklanja toksine iz pluća, jača funkcije pluća.

Tinktura „Pluća +“ konzumira se od petog dana programa.

Glavni i jedini sastojak ove biljne formule jeste lobelija koju je dr Kristofer zvao „biljka za razmisljanje“,jedna je od najboljih trava protiv grčeva i za opuštanje (jer naše telo može postići mnogo toga u svojoj borbi protiv raka KADA NIJE U STANJU NAPETOSTI, što je jedan od najvažnijih preduslova izlečenja-opuštenost i smirenost).

-Lobelija spada u grupu biljaka koje pročišćavaju krv, efektivno pomaže cirkulaciju što je od enormnog značaja jer se naše telo ne razboljeva na mestima gde imamo dobru cirkulaciju (ovo se odnosi na konstantan protok krvi kroz limfni i nervni sistem i emocije koje su vezane za sve to). Da bi se izlečili moramo imati konstantan protok DOBROG RASPOLOZENJA I POZITIVNOSTI KROZ CELO TELO, jednostavno moramo da se smirimo i opustimo da bi se poboljsao protok krvi kroz limfu ili nervni sistem (u zavisnosti od konkretnog oboljenja)

-Upravo iz ovih razloga je Lobelija suštinska u lečenju plucnih oboljenja, jer opuštajući pomaže čišćenju toksina, pomaže u izbacivanju sluzi i sekreta iz pluća. Koristi se količina koja stane u kašičicu, pa sve do kašike, u zavisnosti od toga koliko je osoba slaba, na svakih 10-15 minuta, dok ne dođe do povraćanja. Prva stvar koja se posle toga uradi jeste pijenje čaja od pitome nane, kako bi se malo stomak smirio.

Lobelija prvo proširuje bronhije. To je glavni efekat hemijskog jedinjenja lobelin. Drugi efekat jeste stimulisanje desetog kranijalnog nerva, vagusa, do tolike mere da povratite. Pluća se skupe, a tečnost se izbaci u vidu povraćanja. Na taj način se vrši pročišćavanje pluća.

-Najefektivnije je prilikom uzimanja ove tinkture da se istovremeno vrsi inhalacija etericnim uljima (parenje) od ekukaliptusa ili nane koji proširuju bronhije i deluju antibakterijski (praktično je i da se koristi osveživač vazduha u koji može da se stavi bilo koje esencijalnio ulje ali je eukaliptusovo ulje najdelotvornije).

– Tinkture mogu da se uzimaju u jednom terminu zajedno, ali je neophodno praviti pauze između svake tinkture po 10-15 minuta. Npr. ako ste popili tinkturu za cirkulaciju trebate da sačekate 10-15 min da bi ste uzeli sledeću tinkturu (npr. tinkturu Antibiotik). Obična doza tinkture od 70 kapi (1 supena kašika) se uzme i onda se nakon toga popije ceđeni sok.

GENETIČKA SKLONOST

genetikaKonvencionalna medicina i lekari ove medicine priterani uza zid i nemoćni kod lečenja raka, pokušavaju da svoje neuspehe u lečenju ove bolesti opravdaju genetičkom sklonošću. Međutim stvarna situacija im uopšte ne ide u prilog. Možemo da počnemo otkrivanje povezanosti gena sa rakom pluća postavljanjem uobičajenog pitanja: šta se dešava ljudima koji migriraju iz jedne populacije u drugu, pri čemu geni ostaju isti ali se menja njihova ishrana i njihovo okruženje? Odgovor je isti kao i u slučaju autoimunih oboljenja, srčanih oboljenja i dijabetesa tipa II. Ljudi stiču rizik populacije u koju dolaze, naročito ako se presele pre adolescencije. Ovo nam govori da je ovo oboljenje izrazitije povezano sa sredinskim faktorima nego sa genima. Genetička sklonost može da poveća rizik od raka, ali čak i u najboljem slučaju, geni mogu da budu odgovorni za samo četvrtinu od ukupnog rizika od bolesti. Ali ono što takođe treba naglasiti jeste da se sa programom prirodnog lečenja i zdravim životnim navikama ova genetska predispozicija može u potpunosti (100%) amortizovati.

Ukoliko želite da se više informišete oko Prirodne medicine i metode lečenja prirodnim putem ili želite detaljniji program sa dnevnom terapijom, javite se na tel: 064/07-44-328 ili e-mail: t_asic@hotmail.com

Autor teksta: Aleksandar Tasić

KUPITE TINKTURE DR RIĆARDA ŠULCA OVDE

Komentari
Loading...