Kako izgubiti kilograme bez dijete

Kako izgubiti kilograme bez dijete? Da li ste razmišljali o tome da smislite vlastiti način ishrane? Ono na što trebate paziti je unos ugljenihidrata i ispijanje puno tečnosti. Sastavite plan delovanja kako bi uspeli izgubiti kilograme.

dijeta-mrsavljenje-vaga-1361782364-273191

Nemojte nikako zaboraviti na doručak jer je to vreme kada možete jesti najviše kaloričnu hranu bez grižnje savesti. Radi se o početku radnog dana kada su pred vama brojne aktivnosti. Zapišite svoje ciljeve za gubitak težine. Kada ste ih zapisali na papir postavite ih na mesto gde ćete ih moći videti svaki dan.

Svaki put kada dođete do željenog cilja, nagradite sami sebe. Kako bi rezultati bili što bolji, nagrada ne bi smela biti u obliku hrane. Radije se počastite masažom, novim dvd-om za vežbanje ili dobrim filmom te nečim drugim što će proslaviti vaš uspeh.

Nastojte piti puno vode i to odmah nakon buđenja, a svaki put kada osetite da vam energija pada, posegnite za vodom. Osim negazirane možete posegnuti i za mineralnom vodom.

Dan započnite hranjivim obrokom u koji će biti uključen i neki oblik proteina. Za što više energije tokom dana, uključite složene ugljenehidrate kao što su prirodne žitarice od celog zrna te proteine sa smanjenim udelom masnoće, poput obranog mleka i svežeg kravljeg sira.

Budite ustrajni u vježbanju. Vježbe ne moraju biti naporne, a ako su vam one pomalo mrske, postoji način. Spojite ugodno s korisnim te nastojte hodati po naselju, ili poslušajte omiljenu pjesmu dok obavljate kućanske poslove. I tako se isto vježba.

Svoje obroke obogatite hranjivim sastojcima. Nastojte tokom hranjenja razmišljati o tome kako jedete zato što vam treba energija i o tome da je hrana poput goriva. Vodite dnevnik u kojem ćete zapisivati kako vaše telo reaguje na različite izbore hrane.

Obogatite svoju literaturu nekim od časopisa o zdravom životu ili fitnessu. U njima se nalaze članci o smanjenim kalorijama te recepti bogati hranjivim sastojcima. Izbegavajte kasne večere i neka zadnji obrok taj dan ne bude iza 18 sati.

Pratite svoj trud tablicom u koju ćete zapisivati svaki detalj kako ste došli do željene kilaže. Pratite unos hrane, vode i vežbanja tokom dana. Pokušajte se vagati svaki dan u isto vreme, kako bi mogli pratiti rezultate. Ne zaboravite kako se svaki trud na kraju nagradi.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...