Kako izabrati pravu dijetu

Odlučili ste promeniti svoje prehrambene navike i redukovati unos određenih namirnica kako bi istopili višak kilograma? Nažalost zbog dužeg perioda kada niste razmišljali o tome šta jedete, sada je vreme da se okrenete dijetama. Saznajte kako odabrati pravu dijetu.
Odluka o dijeti nije laka, pošto ste svesni kada jednom započnete onda nema povratka. Pre prelaska na poseban prehrambeni režim uvek je dobro konsultovati se sa lekarom koji će vam dati zeleno svetlo, ako ta dijeta ne utiče na vaše zdravlje.

dz

Kako odabrati pravu dijetu? Danas ih ima puno, pa i nije problem birati između toliko različitih dijeta. Svaka od njih ima svoja pravila, pa tako i namirnice koje možete konzumirati i koje bi svakako trebali izbaciti.

Problem kod mnogih je da nakon što završe s dijetom ujedno im se vrate i kilogrami. Zašto? Kako vam se to ne bi dogodilo, bilo bi najbolje kada bi napravili plan koji će vam pomoći u odabiru dijete s kojom ćete se moći nositi i koja će dugoročno dati očekivane rezultate.
Prava dijeta nikako ne bi smela biti rigorozna, ne bi smeli odjednom izbaciti sve one namirnice koje ste dosad unosili. Izbegavajte dijete koje u sebi imaju malo ugljenihidrata. Pokazalo se da esktremne dijete ne daju dugoročne rezultate.

Važno je da imate uravnoteženu ishranu u kojoj se nalazi dovoljna količina proteina, minerala, vlakana i vitamina. Savetujte se pre sa svojim lekarom.

Svaka dijeta bi morala imati širok izbor namirnica gde ćete moći izabrati ono što vam je najdraže. Prava dijeta podrazumeva hranu s kojom ćete moći živeti dugo i koja će odsada činiti deo vašeg života i zdravih navika. Samo tako ćete postići savršen rezultat i dugo biti ponosni na svoje telo.

Komentari
Loading...