Kako dobiti onih par kilograma koje priželjkujete

Iako se većina bori s viškom kilograma, postoje i oni koji jednostavno ne mogu da se ugoje koliko bi želeli, bez obzira na to koliko jedu. Evo šta doktori savetuju – kako da na zdrav način dobijete par kilograma…

kile

Najvažnije pravilo za zdravu liniju je šta jedemo, a ne koliko jedemo. Zato bez obzira na to da li pokušavate da se ugojite ili smršate, vodite računa šta unosite u organizam.

Pre nego počnete, važno je pripremiti se na činjenicu da je reč o dugotrajnom procesu. Zdrava izgradnja mišića ne događa se preko noći, a cilj nije udebljati se stvarajući salo, već mišiće, a da pri tom, naravno, ostanete zdravi.

Vaša misija je da povećate kalorijski unos, ali kroz zdrave kalorije. Da li će  to biti 500 ili 1.500, zavisi od metabolizma i koju kilažu želite da dobijete. Kao i kod mršavljenja, važno je jesti više obroka kroz dan (5-7), s tim da u ovom slučaju morate povećati unos proteina u kombinaciji sa ugljenohidratima. Proteini su važni jer izgrađuju mišiće, a kad je reč o  ugljenohidratima, izbegavajte šećer i jedite pirinač, testeninu i krompir. Unesite masti kroz orašaste plodove i namirnice poput maslinovog ulja i maslaca.
Važno je ne preskakati obroke već zadržavati konstantni unos kalorija. U protivnom ćete se ugojiti nezdravo, odnosno stvorićete naslage sala.

U celu priču svakako uključite vežbanje, barem tri put nedeljno, da se kalorijski unos ne pretvori u zalihe masti i da izgradite lepe mišiće.

Komentari
Loading...