Kako da regenerišete i podebljate obrve na prirodan način

Godinama obrve se proređuju, a i mnoge žene su sklone da ih istanje i previše. U modi su prirodne i deblje obrve. Naučite kako da ih regenerišete i podebljate na jednostavne načine.

obrve

Obrve mogu da promene kompletan izgled vašeg lica. Ponekad nismo ni svesni koliko su važne. Neke stvari ne možemo popraviti šminkom ma koliko se trudili.

Čak i ako vam nije potrebno da podebljate obrve ovi tretmani su vrlo korisni, jer svi ih moramo s vremena na vreme negovati. Sa njima radite detoks folikula dlake i eliminišete toksine iz kože. Uz to jačate dlaku i radite nežan piling. Ne treba vam mnogo vremena za ove tretmane, a vaše obrve će vam biti zahvalne.

Ali, ako su vam obrve pretanke (čupali ste ih preterano i oblikovali pretanko) ili su godine učinile svoje, pa su obrve proređene spas potražite u prirodnim tretmanima.

Naučite kako da ih regenerišete, kako da ih učinite gušćima i onda se bacite na oblikovanje.

Zeleni čaj

Za regenaraciju obrva odličan je zeleni čaj. Uspite 1 kašiku listova zelenog čaja u šolju vode i kuvajte zajedno 15 minuta. Sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da se ohladi. Natopite kuglicu vate ili štapić za uši u ovaj čaj i sa tim prelazite preko obrva u smeru rasta nekoliko puta. Ne ispirajte. Ostavite da se pririodno osuši. Na ovaj način stimulišete folikule dlake i jačate koren. Ali, imajte na umu da će za rezultate trebati čekati 2 do 3 meseca. Ali, budite uporni.

Prirodna ulja

Za regenaraciju kose najbolja su ulja badema, maslina i ricinusa. Isto važi i za obrve. Ova ulja neguju dlaku i jačaju njen koren. Prodiru u kožu, jačaju dlaku iznutra, sa mesta rasta. Koristite jedno od ovih ulja. Nanosite ih češljem za obrve svako veče pred spavanje. Ujutro operite, uklonite sa lica. Ovaj tretman se preporučuje svima, koji žele da održe obrve jakima i spreče opadanje dlaka.

Limunova kora

Pomešajte dve kašike limunove narendane korice sa 1 kašičicom maslinovog ulja i ostavite da odstoji 5 dana. Kada mešavina bude spremna malu količinu nanesite na obrve četkicom ili prstima. Ostavite da deluje par sati, pa onda operite mlakom vodom. Ponavljajte svaki dan par sedmica i primetićete promenu.

Komentari
Loading...