Kako da pomognete sebi kod upale nerva- Savet

Poznato je da pri upali nerva pomaže vruća voda. Bol popusti ako neprekidno stavljamo vruće obloge. Još su bolji vrući biljni oblozi.

Ukocen vrat

Na bolno mesto stavite oblog od skuvanog bilja koje tako bolje deluje. Delotvorni su takođe i oblozi s ugrejanim kantarionovim uljem, u koji namočimo vunenu krpu i obložimo bolno mesto. Delovanje je još bolje ako kantarionovo ulje pomešamo s ilovačom, a na oblog stavimo još termofor ili bocu s vrućom vodom da toplota drži što duže.

Dobrom se pokazala i stara metoda: krpu ili vatu namočite u petrolej i stavite na bolno mesto, što na leđima, rukama ili nogama nije teško učiniti; zatim obložite bolno mesto još i vatom. Lečenje je korisno, jeftino, ali jedino ne miriše lepo. Oblog ostavite na bolnom mestu toliko dugo dok se koža lepo ugreje i porumeni.

Ako petrolej deluje predugo, postoji opasnost od opekotina, s mehurima.

Istovremeno s lečenjem neophodno je čišćenje organizma od otrova. U proleće trebate držati kure s gorkim biljkama, a zatim post s voćnim sokovima. Tako se krv i telo dobro pročiste. Morate takođe podsticati rad bubrega, creva i kože da bi telo moglo izlučivati što više otrova. Posle kure s voćnim sokovima neophodna je prikladna hrana da se ne bi u organizmu ponovno skupile otrovne materije.

Mnogi su čitai i ove tekstove:

Komentari
Loading...