Generic filters
Exact matches only

Evo kako da pobedite prolećni umor

U ovom tekstu predstavljamo vam par saveta kako da pobedite prolećni umor.

p

Malaksalost

Organizam crpi zadnje količine vitamina iz organizma, zato se osećamo malaksalo. Osećaj prolećnog umora se može smanjiti boravkom na suncu, kretanjem na svežem vazduhu, pažljivim odabirom hrane i dovoljnim unosom vitamina. Ukoliko vam je ovaj umor česta pojava, nezavisno od godišnjeg doba i ometa vas u svakodnevnici, preporučljivo je da odete kod lekara.

Preterano spavanje čini stari gorim

Spavanje do 12h? Ma koliko da je naše telo željno spavanja, preterano spavanje samo kvari situaciju. Obratite pažnju da svakog dana ležete i ustajete u isto vreme i da odspavate istu količinu sati, pošto je našem organizmu potreban bioritam.

Boravak na dnevnom svetlu smanjuje simptome depresije i povećava hormon sreće, tako da provodite i krećite se što više napolju u slobodi. Svež vazduh pun kiseonika nam pospešuje krvotok, osvežava memoriju i deluje povoljno i na koncentraciju.

Recite ne kofeinu!

Kada osetite da ćete svakog momenta potonuti u san, ni onda ne uzimajte kafu. Umesto toga otvorite prozore i napravite nekoliko vežbi!

Konzumirajte hranu bogatu vitaminima, da bi nadoknadili deficit vitamina i minerala u organizmu. Izbegavajte tešku hranu, jer je za njihovo varenje potrebno puno energije. Kako bi lakše prevazišli period umora, unosite dosta tečnosti, jer ono pospešuje rad ćelija i metabolizam.

Posle zimskih gozbi proleće je idealan period za detoksikaciju organizma. Ne morate započinjati drastične dijete na vodi, dovoljno je da dijeti posvetite minimum tri dana.

Salata sa artičokom prelivena uljem od lana je odlična kombinacija za očuvanje jetre.

Ako volite saune, iskoristite priliku jer je sauna odlična za naš imunitet.

Protiv prolećnog umora je najbolje ako trenirate na svežem vazduhu.

Jedite klice!

Klica bogata enzimom je prava vitaminska bomba za organizam, jer nadoknađuje izgubljenu energiju. Probajte kućnu varijantu, tako da ćete imati uvek sveže klice na sendviču ili salati.

Ako želite zdrav doručak skuvajte jednu porciju ovsa u vodi ili mleku. Ovas je odličan protiv anksioznosti, ojačava nerve. Začinite cimetom, koji osvežava i popravlja raspoloženje.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...