Generic filters
Exact matches only

Kakav Uticaj ima ALOJA VERA na našu KOŽU? (VIDEO)

Aloja vera za početak može da se koristi za skidanje šminke i generalno čišćenje lica.

Ima antibakterijsko svojstvo i zato štiti kožu od bilo kakve alergije i čisti prljavštinu.

Deluje kao hidratantna krema i toner aloe vera je sastavljena od 95 odsto vode i na taj način hidrira vašu kožu, a da pritom ne bude previše masna i lepljiva.

Ima antiinflamatorna svojstva i zato sprečava bakterije i akne.

Aloe vera gel jednostavno može da se pomeša sa vodom i koristiti kao toner za hidrataciju kože bilo kada. Aloe vera gel ima dobra hidratantna svojstva i tako održava da izgledate sveže i sjajno uprkos dosadnom i napornom danu.

Nanošenje gela aloe vere odmah nakon umivanja lica, a pre spavanja, može da bude od koristi jer ima antiinflamatorna svojstva i na taj način pomaže vašoj koži da spreči akne i alergije, kao i da se regeneriše u toku noći.

Aloa vera-kako se koristi za lice (recept)

 

ALOJA VERA SOK KAO LEK

Aloja vera sok i gel osim što deluju blagotvorno na našu kožu, sadrže u svom sastavu sastojke koji pomažu u čišćenju organizma i optimalno usklađuju sve naše imunološke mehanizme. Iako još nije do kraja priznat tačan način delovanja svih sastojaka od aloje, savremeni naučnici se slažu da se oni sinergijski dopunjuju da bi poduprli mnoge korisne efekte na ljudsko zdravlje u celosti.

Reč je o jednoj od najkorisnijih biljaka na našoj planeti, koja se koristi još od pamtiveka. U nastavku saznajte kako se to sok od aloje koristio nekad, za lečenje različitih tegoba i problema, te  kako se njeni proizvodi koriste danas? Pripremili smo i više izvanrednih  domaćih, ali i ruskih narodnih recepata..

ALOJA VERA GEL ISKUSTVA 

Aloja vera gel je sasvim drugačijeg hemijskog sastava i fiziološkog delovanja od soka. Oduvek se upotrebljavao u kozmetici kako za negu kože, tako i za zaceljivanje rana.

Pojedina istraživanja koja su novijeg datuma utvrdila su da ovaj gel od aloje, koji se oralno unosi u organizam, značajno podiže i jača imunitet, poboljšava naše opšte stanje, olakšava brojne tegobe i pomaže u bržem oporavku od bolesti.

Sastav ovog gela nije još sasvim jasan, čak ni u pogledu svog sastava kao i zbog broja dominantnih polisaharida. Među ostalim sastojcima koje sadrži aloja vera gel navode se steroidi, enzimi, organske kiseline, materije sa antibiotskim dejstvom, minerali, saponini i aminokiseline.

Kako deluje sok od aloje? 

Lekovito delovanje aloje u medicini i farmaciji često se pripisuje upravo njenom dragocenom i lekovitom soku. Pri tom se veruje da je aloin jedan od najzaslužnijih sastojaka za ostvarivanje farmakoloških učinaka, pa je baš zbog toga ujedno i najistraženiji sastojak koji nam nudi aloja vera sok.

Kruti sok je snažan purgativ, koji deluje veoma brzo, prvenstveno u našem debelom crevu. Aloin dodatno pojačava izlučivanje elektrolita iz vode iz debelog creva, zbog čega se i menja pritisak u crevima, povećava njihov volumen i stimuliše peristaltika. Uz aloin, kao glavni sastojci koji sadrži sok od aloje navode se i aloesin i aleoeresin. Opisane su i druge slične materije, poput alkaloida, glikoproteina, saponina, eteričnih ulja i enzima.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...