Kad pročitate za šta je sve odličan čaj, nikad vam ga neće ponestati

Lekovite biljke verovatno su nešto najbolje što možete imati u svojoj kući, a moć čajeva poznata je širom sveta već stotinama godina unazad.

biljke

Od Kine do Velike Britanije, čaj se ukorenio u mnogim kulturama. Osim neverovatnih dobrobiti za zdravlje, čaj je odličan i za svakodnevne beauty rutine.

Čaj je puno više od finog i toplog napitka, a evo kako može poslužiti i kad je lepota te nega u pitanju.

Umorne oči

Kesice crnog čaja umočite u toplu vodu. Sačekajte da se kesice dovoljno ohlade, a onda ih stavite na oči. Kofein u čaju pomaže da se krvni sudovi skupe te da se smanje otoci. Ležite oko desetak minuta zatvorenih očiju s kesicama crnog čaja na njima. Vaše će oči nakon toga biti odmornije i svežije.

Suva kosa

Čaj od kamilice pomaže suvoj kosi da se oporavi. U lonac uspite pola šoljice vode i ostavite na vatri da voda zakuva. U vodu zatim stavite čaj od kamilice i pustite da odstoji desetak minuta. U čaj dodajte četvrtinu šoljice maslinovog ulja. Tu mešavinu rasporedite po vašoj kosi i očašljajte se. Neka mešavina ostane na kosi koliko god želite. Od ove prirodne maske kosa će izgledati puno bolje i zdravije.

Neprijatan miris stopala

Skuvajte veću količinu crnog čaja i u tome natapajte svoja stopala. Taninska kiselina u čaju deluje adstringentno (skupljaju se pore i kontroliše masnoća na koži), a to će pomoći da se oslobodite neprijatnog mirisa.

Iritacija kože žiletom

Ponekad brijanje tupim žiletima može uzrokovati iritaciju kože i posekotine. Kako biste ublažili iritaciju, uzmite kesice crnog čaja i umočite ih u toplu vodu. Nakon što se ohlade, stavite ih kao oblog na oštećenu kožu i držite nekoliko minuta. To bi trebalo zaustaviti krvarenje i smanjiti bol.

Lečenje akni

Zeleni čaj je odličan za svakodnevno konzumiranje. Njegova antioksidativna svojstva mogu učiniti čuda za vaše telo iznutra i spolja. Kesicu čaja umočite u toplu vodu i zatim je otvorite te sadržaj pomešajte sa sredstvom za čišćenje lica. Utrljajte smesu na lice i pustite da odstoji pet minuta. Isperite ga s lica u potpunosti.

Nega lica na pari

U lonac ključale vode stavite sadržaj iz kesice čaja od kamilice ili zelenog čaja. Peškirom prekrijte glavu, a lice izložite pari. Budite oprezni da vaše lice ne bude preblizu kako se ne biste opekli. Držite lice tako na pari pet minuta.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...