Generic filters
Exact matches only

Jogurt, bademi i zeleni čaj u borbi protiv gojaznosti

Jogurt, bilo da se radi o punomasnom ili o „light“ verziji te bademi u razumnim količinama kao i obroci bez stresa sprečavaju prekomernu težinu, pokazuju istraživanja predstavljene na Evropskom kongresu o borbi protiv gojaznosti koji se održava u Sofiji.

jogg

Osobe koje jedu jogurt dva puta dnevno manje su izložene riziku od gojenja, kažu španski naučnici u svom istraživanju. Te rezultate potvrđuje i bugarsko istraživanje.

Španski naučnici sa Univerziteta u Navarri preporučuju kombinaciju mediteranskog načina ishrane uz konzumaciju jogurta. Takođe se preporučuju bademi u količini od 43 grama dnevno umesto drugih grickalica i slatkiša za međuobroke.

Dobar učinak konzumacije zelenog čaja potvrdilo je nizozemsko istraživanje, a ponovno je blagotvornom proglašena i umerena konzumacija vina uz obrok.

Naučnici preporučuju roditeljima da se ne svađaju pred decom, pogotovo ne za vreme obroka. Stres koji deca doživljavaju u takvim situacijama dovodi do prekomerne težine i gojaznosti. Osim toga, deca koja u miru zajedno s roditeljima doručkuju i večeraju manje su izložena prekomernoj težini od one koja jednu sama.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

Komentari
Loading...