Jetra će vam biti zahvalna ukoliko budete konzumirali ovu namirnicu

Kako vreme prolazi grožđice se pokazuju kao izuzetno hranljiva namirnica.

Grožđice se mogu konzumirati u više oblika, bilo kao pratilac u vašim salatama, jogurtu.

Možda ste čuli koliko je zdravo jesti nekoliko grožđica, jer tako možete sprečiti kardiovaskularne bolesti jer vam pomažu u regulisanju nivoa masti u vašoj krvi.

Imaju veliki izvor energije zbog visokog sadržaja ugljenihhidrata. To je prirodni diuretik. Imaju vlakna koja pomažu u probavi.

One podstiču cirkulaciju krvi.

Sadrže antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala. Sprečava rak debelog creva.

Voda sa grožđicama može biti izuzetno povoljno prirodno piće. Takođe se koristi kao kućni lek zbog višestrukih isceliteljskih svojstava jer pomaže obnovi tela i sprečava bolesti.

Kad se grožđice potope u vodu 24 sata, dobijate vrlo ukusnu tečnost koja se može uzeti u bilo koje doba dana. A ako ste osoba koja ne voli da jede grožđice, s tim pićem koje ima drugačiji ukus, možete ga ​​i iskoristiti vitaminima i mineralima koje sadrži.

Ovo su njihova svojstva:

  • Pomaže u suzbijanju nečistoća našeg organizma
  • Pomaže detoksikaciju jetre
  • Omogućuje pravilnu probavu hrane
  • Zbog svojih bioflavonoidnih svojstava grožđica, oni se prenose u vodu i postaju veliki antioksidans

RECEPT:

Prvo operite grožđice. Zatim sipati 750 ml vode i skloniti pre nego što prokuva. Sada dodajte šoljicu grožđica i ostavite 15 minuta. Procedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi. U loncu stavite 1 litar filtrirane vode. Zatim uspite vodu u činiju s grožđem. Pustite da stoji 24 sata u zamrzivaču. Ujutru možete uzeti vodu.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...