Jelovnik koji pomaže u održavanju izvajanog tela

Pridržavanjem ovog režima, nedeljno 2-3 dana,možete smršati i do 6 kilograma i to bez jo-jo efekta.

Zadržaćete liniju i nećete dobijati suvišne kilograme.

Ovaj način ishrane zasniva se na ishrani bogatoj maslinovim uljem, povrćem, ribom i niskomasnim mlečnim proizvodima koji tope salo na stomaku.

Dnevno se jede šest obroka na dva i po sata. Sa doručkom možete početi kada želite. Ovaj način ishrane bazira se na izbegavanju namirnica koje se talože na stomaku kao što su pržena i pohovana jela, gazirani sokovi, alkohol, prerađeni ugljeni hidrati.

Primer jelovnika kojim možete dovesti vašu figuru do savršenstva bez gladovanja

Doručak: Tri supene kašike pšeničnih ili ovsenih mekinja sa jogurtom sa 1 odsto mlečne masti.

Užina: Dva kuvana jaja.

Ručak: 150-200 g nemasnog kuvanog mesa ili riba i dve kašike pirinča ili krompira na kašičici maslinovog ulja. Za prilog možete koristiti krompir, pirinač, spanać, a za salatu se preporučuje turšija ili neko zeleno povrće.

Užina: 100 g sira sa 10 odsto mlečne masti.

Večera: Tost sa dva parčeta pilećih prsa. Drugi predlog za večeru je pileće belo meso ili riba sa brokolijem ili boranijom na maslinovom ulju.

Užina: 200 g jagoda ili suvih šljiva ili voćna salata – 5 jabuka, grejp, 2 mandarine, kivi…

Veoma je važno svakodnevno unositi 2 l vode ili nezaslađenog čaja.

Bez obzira na ovaj režim ishrane, fizička aktivnost je jako važna jer bez vežbe nema izvajane figure. Budite fizički aktivni i/ili vežbajte svaki dan makar 30 minuta.

Posle 20 časova ne treba se unositi ništa osim vode ili čaja.

Iskustva govore da su osobe koje su se pridržavale ovog režima ishrane skinule 62 odsto više kilograma od onih osoba koje su držale druge vrste dijeta jer pojačanim unosom namirnica bogatim npr. omega 3 masnim kiselinama sprečava se preterano lučenje hormona, kao što su kortizol i insulin koji stvaraju salo na stomaku.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...