Generic filters
Exact matches only

Jednostavna vežba kojom ćete zategnuti telo za par nedelja!

Tajna je u tome što ova jednostavna vežba zateže zadnjicu, butine, zadnju ložu, bedra, pa čak i trbušnjake.

cucanj

Ukoliko želite da se potpuno zategnete za manje od mesec, prihvatite izazov koji traje 27 dana. Svaki dan treba da izdvojite 10-15 minuta, radite samo čučnjeve sa postepenim povećavanjem broja ponavljanja i za tren oka imaćete zategnuto telo.

Počnite sa 10 čučnjeva, a svakog narednog radite pet više nego prethodnog dana. Svakog šestog dana odmarate potpuno, ne radite ništa, a sedmog nastavljate tamo gde ste stali petog – petog dana treba uraditi 30 čučnjeva, a isto toliko i sedmog dana. Sledeći dan odmora je dvanaesti dan, dok 13. nastavljate sa 50 čučnjeva, koje ste radili i 11. dana.

Povećavajte broj čučnjeva za po pet sve do odmaranja 18. dana, pa devetnaestog nastavite sa 70. Poslednji dan odmora je 24. dan, a sledeća tri dana nakon toga radite 90, 95 pa 100 čučnjeva. Nemojte se odmah uplašiti brojeva i odustati. Kada stignete već do 50 čučnjeva, možete napraviti dve serije po 25. Radite kako je vama lakše, samo je važno da istrajete. Kako dani prolaze, polako ćete ulaziti u formu i neće vam biti toliko teško da uradite seriju, na primer, od 50 čučnjeva.

Veoma je važno da vežbu izvodite pravilno, kako se ne biste povredili i kako bi rezultati bili što bolji.

Prvo stanite u raskoračni stav, gledajte pravo i ispravite leđa. Ruke ispružite u nivou ramena, stopala raširite takođe u širini ramena i čučnite. Vodite računa da se spuštate i podižete koristeći zadnjicu i trbušne mišiće, nikako kolena, jer može doći do ozbiljnih povreda. Prilikom čučnja kolena treba da budu izbačena preko stopala.

4 vežbe u svakoj prilici
Komentari
Loading...