Jabukovo sirće – kako ga koristiti u zdravstvene svrhe

Zbog sve stresnijeg načina života skoro svaki čovek danas podložan je velikom broju problema, koji najviše proizlaze iz nekvalitetnog načina života. Tu se najviše misli na nedovoljnu konzumaciju zdravih namirnica te preveliku konzumaciju štetnih namirnica.

jab

Ne samo da se nećete dobro osećati nego ćete biti izloženiji pojavi brojnih bolesti koje proizlaze iz načina života gde se ne vodi previše računa o kvalitetu života. Kao jedna od namirnica koja se sve više spominje u poslednje vreme jabukovo sirće.

Naravno da se spominje kao zdrava namirnica koja bi trebala postati deo svakodnevnog života. Iako postoji već duže vreme kao deo narodne medicine tek u poslednje vreme se na jabukovo sirće gledalo kao najbolji način da se rešite masnih naslaga.

Dakle ako se želite rešiti viška kilograma, pre svakog obroka bilo bi dobro popiti čašu tople vode koju ste prethodno promešali s jednom kašikom jabukovog sirćeta. Osim što pomaže kod rešavanja masnih naslaga, ujedno štiti organizam od štetnih materija.

Koliko možete videti poznat je po svom višestrukom pozitivnom delovanju koje možete primeniti na više životnih polja. Isto tako ga možete primeniti ako želite da vam kosa bude sjajna i zdrava. Dovoljna je jedna manja kašika jabukovog sirćeta koji ćete promešati u 100 ml vode. Dobijenu smesu možete koristiti kao regenerator.

Jabukovo sirće deluje i kod ublažavanja bola nastalog zbog opekotina. U tom slučaju najbolje je opečenu kožu namazati sa svega par kapi razređenog sirćeta. Naime ne znamo koliko ste upoznati s činjenicom kako taj napitak podstiče ćelijsku izgradnju kože i vezivnog tkiva.

Želite li bele zube nemojte preterati s količinom jabukovog sirćeta. Poznato je kako prevelike količine mogu nagristi zubnu caklinu. Kako bi to izbegli, a opet dobili željenu belinu, najbolje je jabukovo sirće razrediti s malo vode. Nakon nekoliko tretmana vaši će zubi biti beli.

Jabukovo sirće isto tako pomaže kod artritisa, osteoporoze, visokog holesterola te niskog krvnog pritiska.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...