Izlečite uporne gljivice uz pomoć ove biljke

Čajno drvo je popularno lekovito sredstvo za lečenje posekotina, rana, opekotina, ugriza, i mnogih drugih kožnih bolesti.

kkk

U početku manje a kasnije sve više, naučne institucije počinju istraživati i dokumentovati lekovita svojstva čajnog drveta ( Melaleuca alternifolia).

Doktor i hemičar A. R. Penfold iz Sidneja tokom naučnih ispitivanja lišća čajnog drveta otkrio je da su njihova eterična ulja čak trinaest puta jači antiseptik od fenola, koji je u ranim 1900-tim bio neka vrsta standardne mere za antiseptičku snagu. Tako je ulje čajnog drveta i zvanično postalo prirodni antiseptik neobične snage. Ono sto ga čini jos primamljivijim za upotrebu je činjenica da nije toksično i ne nadražuje kožu.

Kako ulje čajevca nije otrovno slobodno se može nanositi na kožu bez potrebe za razredjivanjem. Efikasno deluje na bakterije, viruse i gljivice. Ono se preporučuje za tretiranje upornih kožnih infekcija, naročito kada su u pitanju gljivična kožna oboljenja koja se uporno vraćaju, kao sto je slučaj sa “atletskim stopalom”. Ova bolest se uglavnom uspesno leči za mesec dana uz pomoć 50% rastvora ulja čajnog drveta. Nanosi se na obolela mesta 2-3 puta dnevno, nekoliko nedelja. Kada se simptomi bolesti povuku, nastavlja se sa tretmanom još nedelju dana.

Ulje čajnog drveta je takodje odlično sredstvo za oralnu negu i higijenu, prihvaćeno u stomatoloskoj praksi, i ne samo to…

Srodni članci:

Komentari
Loading...