Generic filters
Exact matches only

Izgubite višak kilograma na zdraviji način

Plivanje je jedan od sportova koji najpovoljnije utiče na zdravlje.

ee 2

Uključuje većinu mišičnih grupa a kod kondiciono nespremnih ne dolazi do povreda i oštećenja zglobova kao kod trčanja.

Smanjenje nekoliko kilograma uz plivanje a bez dijete je lako ostvarivo dok za rešenje ozbiljnijih problema gojaznosti mora da se praktikuje i neka dijeta.

Jedan od glavnih krivaca za stvaranje sala je kasna a obilna večera jer veća količina kalorija unesena pred spavanje završava kao rezerva energije u obliku masti.
Mnogi posle dijete nastavljaju sa starim navikama koje ih ponovo dovode u prvobitno stanje gojaznosti,večernje plivanje za sve ljude koji imaju uslova za to je najbolje rešenje ovog problema kao i za one koji žele očuvati vitku liniju stečenu posle dijete.

Večerati treba ranije a onda nekoliko sati posle obroka plivati(netreba plivati odmah nakon obroka potrebno je da prodje barem jedan sat).
Večernja fizička aktivnost će sagoreti sav višak kalorija i smanjiti psihičku napetost pred spavanje.
Svakako da mali broj ljudi ima uslove za ovo ali treba plivati kad za to imate mogućnosti dok se za period posle večere može nešto učiniti i brzim hodanjem ili brzom šetnjom važno je utrošiti višak kalorija.

Ljudski organizam je “konstruisan” da stalno bude u pokretu i troši kalorije,naši preci su tokom čitavog dana bili u pokretu a nas savremeni način života i tehnologija jednostavno teraju da budemo lenji i što manje pokretljivi.
Kad se tome doda savremena ishrana koja obiluije proizvodima koji su prave kalorijske bombe gojaznost je logična posledica.
U cilju mršavljenja plivati bi trebali svakoga dana a najmanje tri puta nedeljno i to barem trideset minuta.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...