Generic filters
Exact matches only

Izlečite upalu uha na potpuno prirodan način

Upala uha se najčešće javlja kod dece, a može biti jaka ili blaga, kratkotrajna ili može trajati satima. Može da zahvati jedno uho, ali i oba, i to istovremeno.

hoh

Neki ljudi kažu da je bol uha jedna od najgorih vrsta bola. Na sreću, postoje prirodni lekovi koji jako brzo  izleče upalu i neutrališu bol.

Maslinovo ulje

Ugrejte maslinovo ulje, da ono postane mlako, a zatim jedan štapić za uho umočite u ulje. Sa time nežno obrišite predeo ušne školjke. 2-3 kapi ulja ukapajte u uho, izvanredno će smanjiti cepajući bol.

Beli luk

Beli luk uspešno uništava bakterije, zato u slučaju bakterijske infekcije, možete slobodno primeniti sledeći recept:

Zagrejte 2 čena belog luka u 50 ml maslinovog ulja. Pustite da se ohladi, treba biti toplo, ali ne i vruće. Uz pomoć kapaljke ili bočice od kapi, u uho iskapajte nekoliko kapi ovog lekovitog ulja. Pustite da stoji 5 do 10 minuta, potom okrenite glavu na drugu stranu da ulje izađe, a pri tome koristite maramicu koje će upiti ulje. Nikako nemojte stavljati sirovi beli luk u uvo jer može izazvati iritaciju kože i peckanje. postupak ponovite nekoliko puta dnevno i koristite do poboljšanja.

Ovo ulje možete ostaviti u frižideru u staklenoj bočici i koristiti po potrebi uz prethodno blago zagrevanje. Bol u ušima može prestati već sledeći dan od upotrebe.

Ili: u 2 supene kašike susamovog ulja dodajte 1 čen zdrobljenog belog luka, koji ste prethodno blago smlačili. Ohladite i procedite ulje. 2-3 kapi od napravljenog ulja ukapajte u bolno uho. Trebalo bi da ublaži i uporni osećaj pritiska.

Čuvarkuća

Čuvarkuća je biljka koja se već vekovima koristi za lečenje raznih upala. Uzmite par listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscedite sok ​​u uho. Ostavite da deluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. Sok čuvarkuće možete i zagrejati kako bi vam bilo ugodnije.

Ukoliko bol potraje duže od nekoliko dana obratite se lekaru jer može biti neko ozbiljnije obolenje.

Komentari
Loading...