Generic filters
Exact matches only

Izborite se sa prolećnim umorom uz ove savete

U prelaznim periodima između dva godišnja doba, najizraženije iz zime u proleće, osećamo se umorno i iscrpljeno.

U daljem tekstu pročitajte kakonajlakše da se izborite sa prolećnim umorom.

uu

Bezvoljnost, pospanost, razdražljivost, pad koncentracije, pad imuniteta, nezainteresovanost, sve su to simptomi prolećnog umora.

Potrebno je brzo prilagođavanje organizma i dodatno podizanje imuniteta. Energija dolazi iz osnovne hrane koju svakodnevno konzumiramo ali ponekad ni uz najbolju volju nije moguće samo ishranom osigurati dovoljno vitamina i minerala za pripremu organizma na promenu godišnjeg doba.

Stoga je dobro posegnuti za kvalitetnim vitaminsko-mineralnim pripravcima koji su učinkoviti u borbi protiv prolećnog umora.

Proizvod koji sadrži vitamine i minerale, općenito, će dobro doći u stanjima umora, emotivne napetosti i stresa. Pritom je za najbolje rezultate protiv prolećtnog umora poželjno koristiti proizvode koji sadrže prvenstveno vitamin C, ali i vitamine B skupine te gvožđe, minerale selen i cink koji jačaju imuni sistem.

Gvožđe je neizostavno

Gvožđe je mineral koji je neophodan za normalno funkcionisanje organizma.Ono je sastavni deo mnogih enzima koji telu pomažu pri razgradnji i probavi hrane. Povećana potreba za gvožđem, smanjeni unos gvožđa ili poremećaj apsorpcije gvožđa najčešći su uzroci anemije.

I pre nego što se razvije anemija, osobe sa lošim statusom ovog minerala mogu imati celi niz tegoba (umor, iscrpljenost, slabost, smanjena otpornost organizma, depresija, opadanje kose, lomljivost noktiju …), a neke od njih su jednake simptomima prolećnog umora. Kako biste poboljšali zdravstveno stanje organizma potrebno je svakodnevnu ishranu obogatiti pripravcima koji mogu nadoknaditi manjak gvožđa.

Matični mleč super je spoj vitamina, minerala, aminokiselina i hranljivih materija potrebnih svakom organizmu. Zahvaljujući bogatstvu za zdravlje bitnih sastojaka, preporučuje se u stanjima iscrpljenosti organizma, manjka energije, te opšte bezvoljnosti.

Kofein nije uvek loš

Ako ga u organizam previše unesete, može doći do oponašanja stresnih reakcija tela: drhtavice, razdražljivosti i hiperaktivnost, ali ukoliko ga konzumiramo u prirodnom obliku u preporučenim dozama organizam će održati budnim.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...