Izborite se sa anksioznošću uz ove savete

Moderan, užurban način života je glavni krivac za pojavu stanja anksioznosti.

anksioznost

Anksioznost prati osećaj nelagode koji je potpuno neosnovan i ponekad iako uopšte nemamo ni najmanji razlog za brige pravimo dramu.

Veoma je teško ostati fokusiran na bitne stvari, pa se često javlja i nervoza.

Ovo su neki od koraka sa kojima ćete se izboriti sa ovim stanjem:

1. Ako osećate da su vam misli pretrpane uznemirujućim sadržajem, pronađite neko vama udobno i mirno mesto. Udaljite se na nekoliko minuta od ljudi i odmorite.

2. Kada ste se udobno smestili, zatvorite oči i pokušajte da se opustite. Na početku će biti teško da se umirite i sinhronizujete telo i um, ali vežbanjem će postajati sve lakše. Kada žmurite izolovani ste od sveta, što vam daje mogućnost da se fokusirate na svoje misli.

3. Dok sedite ili ležite sa zatvorenim očima, osetite kako se vaše telo pomera sa svakim udisajem. Na ovaj način pomažete telu da se oseća bolje.

4. Duboki udisaji će smanjiti nivo stresa i pomoći da se potpuno opustite. Sa svakim novim udisajem osetićete kao vas bes i nelagoda napuštaju.

5. Ako vas okupiraju problemi pokušajte barem na nekoliko minuta da ne razmišljate o njima. Oslobodite ih i fokusirajte se na sadašnji trenutak i disanje.

6. Ponekad je opuštanje iznenađujuće težak posao. Ali ukoliko želite da sačuvate svoje zdravlje i um praktikujte ovu tehniku svakog dana, jer što češće pokušavate to ćete uspešniji biti.

7. Svako ponašanje je prouzrokovano onim na šta smo fokusirani. Zato ako su vam misli lepe i mirne, to će se odraziti i na ponašanje.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...