Generic filters
Exact matches only

Izbegavajte ovu hranu a evo i zašto

Ako nemate naviku da čistite svakodnevno kožu, pokušajte da je očistite iznutra – zdravom i boljom ishranom. Zato vam predlažemo koju hranu bi trebalo da izbegavate.

tg

1.Kravlji sir

Mlečni proizvodi su okidači z aprobleme na koži, kao što su akne. Čak i ako se krave hrane organskom travom, mleko nam dolazi sa puno hormona koje se mogu pretvoriti u akne kod ljudi – naročito jer povećava broj muških hormona, koje su povezane sa pojavom akni.

Zamenite ga sa sirom od indijskog oraha. Ova vrsta namirnice ne sadrži laktozu i može se koristiti kao i klasičan sir.

2. Krekeri i prerađeni ugljeni hidrati

Prerađeni ugljeni hidrati su hrana koja povećava nivo insulina u krvi. To uključuje beli hleb, zaslađene žitarice, pastu, pečene namirnice, beli pirinač i hranu i piće zaslađenu belim šećerom. Ova hrana se brzo pretvara u šećere, što izaziva nagli rast insulina, a više insulina znači i više akni!

Zamenite ih sa krekerima od celog zrna ili krekerima od bademovog brašna. Ova vrsta krekera je odlična zbog visokog sadržaja zdravih masti i proteina. Imaju nizak sadržaj šećera, a visok sadržaj vlakana koji kontroliše nivo insulina i količinu šećer au krvi.

3. Gazirani sokovi

Gazirani sokovi su puni veštačkih hemikalija koji prave upale u telu. Kako je koža naš najveći organ i pokazatelj svega što nam se dešava u organizmu treba voditi računa o njoj. Ne samo da gazirani sokovi podižu nivo insulina na visok nivo, već i dijetalni sokovi koji mogu poremetiti zdrave bakterije u našem stomaku. Rozacea, ekcemi i akne nastaju zbog ne postojanja balansa bakterija u stomaku.

Zamenite ih sa kombuhom. Kombuha je fermentisano piće koje je puno probiotika – zdravih bakterija za naš stomak. Pijući ovo čudotvorno piće, možete popraviti balans bakterija u stomaku i biti zdraviji i otporniji.

4. Kafa

Kofein je diuretik koji izaziva gubljenje vode iz organizma i dehidrira kožu.

Zamenite je sa vrućom vodom sa limunovim sokom. Ovo piće je bogato antioksidantima, hidrira ceo organizam i smanjuje rizik od upala. Pomaže i kod funkcije jetre i kod njenog čišćenja od toksina.

Srodni članci:

Komentari
Loading...