Generic filters
Exact matches only

Izbegavajte korišćenje parfemisanog toalet papira!

Izbor toaletnih papira u današnje vreme je jako šarolik, od običnih belih pa do mirisnih i u boji, a brojni proizvođači služe se raznim marketinškim trikovima kako bi vas uverili da je baš njihov idealan.

hy

Upravo bi miris i boja trebali biti glavni parametri o kojima biste trebali voditi računa prilikom kupovine toaletnog papira.

Dodavanje raznih veštačkih mirisa i boja ugrožava ljudsko zdravlje, a ovo su samo neke od posledica:

Infekcija mokraćnog kanala

Toalet papir u boji može iziritirati vaginalno područje, a česta upotreba može biti uzrok infekcije mokraćnog kanala.

Gljivične infekcije

Jedno od najčešćih pitanja ginekologa za ženu koja ima gljivičnu infekciju je koristi li toaletni papir koji je parfemisan ili je u boji. Stručnjaci su potvrdili da postoji veza između gljivičnih infekcija i korišćenja obojenog papira.

Rak grlića materice

Toaletni papir u boji ima uticaj na ženski reproduktivni sistem i njegova upotreba može povećava rizik za razvoj raka grlića materice.

Rektalni problemi

Upotreba obojenog i parfemisanog toaletnog papira može izazvati upalu i svrab u području rektuma. Krvavi tragovi u stolici najčešći su znakovi raka debelog creva.

Čak i beli toaletni papir može biti opasan po zdravlje. Neki proizvođači izbeljuju papir hlorom koji ispušta opasne toksine koji mogu izazvati brojne zdravstvene probleme. Zato prilikom sledeće kupovine uvek čitajte sastojke navedene na ambalaži i neka to bude toaletni papir koji je 100%pamuk bez veštačkih mirisa.

Prirodni lek koji uništava sve infekcije bešike, bubrega i mokraćnih kanala
Komentari
Loading...