Generic filters
Exact matches only

Istegnute mišiće smirite vitaminima

Istegnuti mišići su jedna od najčešćih ozleda ljudi koji se profesionalno ili rekreativno bave sportom i vežbanjem. Ovoj ozledi skloni su najviše oni koji se pre neke sportske aktivnosti ne zagreju dovoljno dobro. Za ovakav tip ozlede najvažnije je stavljanje leda na oteknuto područje, odmaranje mišića .

miiiiiiiiiiii

Nakon te prve sanacije mesta ozlede, drugi deo posla obaviće samo telo, odnosno ćelije, a njima je potrebno ‘gorivo’ kako bi što pre i uspešnije povratili mišiće u pređašnje stanje i uklonili tegobe.

Jedno od tih goriva su i vitamini. Bioflavonoidi su spojevi koji se nalaze u grožđu, luku, crvenoj paprici i agrumima, a zajedno s vitaminom C, enzimima i hranjivim materijama pomažu očvrsnuti zidove kapilara.

Vežbanjem dovodi do umaranja, pa telo mora uneti više kiseonika. Udisanje više kiseonika dovodi do stvaranja više slobodnih radikala koji su štetni i mogu stvoriti probleme ćelijama. Ali vitamin E je jedan od najsnažnijih prirodnih antioksidansa, a pomaže u sprečavanju nekih oštećenja izazvanih vežbanjem.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...