Ispucali kapilari na nogama sada su prošlost

Pored strija, ispucali kapirali postaju estetski problem broj jedan milionima ljudi.

 

Osim što se mogu pojaviti bilo gde na telu, ovaj problem je najviše je vidljiv na nogama.

Predstavljamo vam neka od rešenja ovog problema.

Vitamin C

Protiv ispucalih kapilara možete korstiti vitamin c. Najjednostavniji metod jeste da isečete limun i dirketno utrljavate limunov sok u predeo koji je zahvaćen pucanjem. Vitamin C i kiselina utiču na izbeljivanje crvenih ožiljaka nastalih usled pucanja. Što više puta utrljate limun to će rezultat biti brži i vidljiviji. Limunov sok čisti kožu i blagotvorno utiče na ph kože.

Jabukovo sirće

Poput limuna, jabukovo sirće blagotovorno može uticati na problem sa ispucalim kapilarima . Najpraktičniji način upotrebe jeste praviti obloge od jabukovog sirćeta i nanositi na kritične delove na telu. Princip ponoviti nekoliko puta dnevno od po 2-3 minuta. Terapija sirćetom donosi dobre rezultate nakon nekoliko dana. Ova terapija je najpraktičnija i najjeftiniji prinicp lečenja kapilara na nogama kod kuće.

Obloge od kupusa

Obzirom da su noge uvek laka meta za kapilare, jednostavno stavite stavite list kupusa i ostavite da deluje. Blagotvornost kupusa ogleda se u bogatstvu vitamina c. Obzirom da je potpuno bezbedan, možete sa takvim oblogama spavati noću.

Divlji kesten

Ovo je možda najbolji način tretiranja kapilara, međutim za pravljenje ovog sirupa potrebno vam je vreme. Ono što vam je potrebno za ovaj prirodni preparat jeste deset divljih kestena i pola litara domaće rakije. Kesten oljuštite i isečete na komade. Stavite u teglu i prelijte sa pola litara rakije. Teglu dobro zatvorite i ostavite je na tri nedelje na tamnom mestu. Ovaj preparat nakon tri nedelje spreman je za upotrebu. Samo nanesite na mesto koje je zahvaćeno modrim i paukolikom mrljama . Vrlo brzo videćete pozitivne relutate.

Melem od kamilice i nevena

Poznato je da melem od nevena blagotvorno utiče na modrice i ogrebotine na telu. Možete sami napraviti višenamenski melem od nevena koji će vam služiti i za druge potrebe. Od sastojaka potrebni su vam dve kafene šolje latica nevena, jedna šolja maslinovog ulja, ¼ šolje pčelinjeg voska.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...