Generic filters
Exact matches only

Iskoristite ove namirnice i dovedite svoju kožu do savršenstva

Svakodnevno skidanje šminke može da nadraži vašu kožu, posebno područje oko očiju koje je izuzetno osetljivo na hemijske iritacije.

tt 2

Koža u ovom području je jako tanka i sklona pucanju. Grubi pokreti ili pogrešan preparat za negu je mogu jako oštetiti.

Postoji veliki broj namirnica koje su saveznici vaše lepote. To se posebno odnosi na:

Mleko i jogurt

Ove dve namirnice smiruju nadraženu kožu i dubinski čiste lice. Takođe odstranjuju višak masnoće. Da bi tonik od mleka bio što efikasniji, treba ga pomešati s malom količinom bademovog ulja. Jedna kašika mleka i par kapi bademovog ulja čine čuda za vašu kožu. Smesu nanesite na vatu i očistite područje oko očiju. Nakon toga lice obavezno isperite toplom vodom.

Jogurt je sjajan za osveženje kože, vraća joj elastičnost. U kombinaciji sa maslinovim, bademovim ili kokosovim ulje služi kao jako dobar odstranjivač šminke.

Krastavac

Krastavac je sjajan za ublažavanje otoka. Takođe osvežava područje oko očiju. Krastavac i mleko u kombinaciji su česti sastojci profesionalnih preparata za čišćenje kože. Osim toga podstiče prirodnu proizvodnju kolagena i usporava proces starenja. Tonik za čišćenje možete napraviti na vrlo jednostavan način, ako izrendate krastavac, iscedite sok i dodate nekoliko kapi bebi ulja.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je odlična zamena za skupe kozmetičke proizvode, jer su masnoće koje sadrži slične onima u ljudskoj koži. Maslinovu ulje gotovo nikada ne izaziva alergijske reakcije. Njegova je prednost što skida šminku, te istovremeno hrani kožu. Može se koristiti u kombinaciji sa drugim uljima.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...