Generic filters
Exact matches only

Iskoristite cimet za mršavljenje!

Ako nastavite voditi nezdrav život i hraniti se nepravilno, tada vam u mršavljenju neće pomoći ništa pa čak ni cimet, sve i da ga konzumirate u velikim količinama, što se ne preporučuje jer može uzrokovati zdravstvene smetnje.

gg

Stručnjaci ističu da cimet može podstaći osećaj sitosti, odnosno produžiti trajanje osećaja sitosti tako što reguliše nivo šećera u krvi. Ako se duže osećate sitima, naravno da ćete manje pojesti i smršati.

Pospešuje rad probavnog sistema

Cimet podstiče rad probavnog sistema, što znači da ćete apsorbovati više hranljivih materija, a lakše se osloboditi od otpada i neiskorišćenih hranljivih materija. Nekim ljudima je cimet pomogao u lečenju manjka određenih vitamina i minerala.

Smanjuje nakupljanje masti

Ako unosite previše šećera, jetra ga počinje pretvarati u masti. Cimet pospešuje razgradnju šećera i podstiče telo da ga iskoristi kao izvor energije. To znači manje neiskorišćenog šećera i manje nakupljanja masti.

Povećava nivo energije

Manjak energije, koncentracije i hronični umor nas često podstiču na prejedanje. Neka istraživanja su pokazala da cimet može povećati nivo energije, pospešiti koncentraciju i pomoći u lečenju hroničnog umora. Ako ćete imati više energije, veća je verovatnoća da ćete vežbati i nećete žudeti za nezdravim grickalicama.

Podstiče čišćenje digestivnog sistema

Cimet ima moćna antibakterijska svojstva zbog kojih će vam pomoći da se rešite loših bakterija u digestivnom sistemu. One mogu povećati rizik od nastanka gojaznosti, stoga je važno da pomognete digestivnom sistemu da se oslobodi štetnih bakterija.

Koji cimet je najbolji za mršavljenje?

Cejlonski cimet je najbolji izbor za program mršavljenja jer sadrži nizak nivo kumarina, zbog čega svakodnevno korišćenje neće izazvati oštećenja jetre. Kasija cimet sadrži visok nivo kumarina (5 do 8%), što štetno deluje na jetru. Kasija cimet je prihvatljiv za povremenu upotrebu, ali ako cimet želite konzumirati svakodnevno, neka to onda bude cejlonski.

Koliko cimeta treba uzimati?

Stručnjaci preporučuju da dnevno ne uzimate više od 6 grama cimeta (1 ¼ kašičice) u periodu od 6 nedelja. Važno je da nekoliko dana napravite pauzu, najbolje bi bilo da pauza traje 7 dana. Možete 5 dana svaki dan uzimati cimet pa 2 dana napraviti pauzu.

Prve značajnije rezultate biste trebali primetiti u periodu od 6 meseci. Zapamtite da je cimet tu da vam pomogne u mršavljenu, a ne da sve odradi umesto vas.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...