Generic filters
Exact matches only

Inovativni lek protiv multiple skleroze dostupan i pacijentima u Srbiji

Lek protiv multiple skleroze! Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, obišla je kompaniju Hemofarm zajedno sa predstavnicima Vlade i diplomatskim korom i upoznala se sa inovativnim lekom Corpos.

Lek Corpos dostupan je i pacijentima u Srbiji koji su oboleli od multiple skleroze (MS) zahvaljujući saradnji farmaceutske kompanije Hemofarm s najvećom biotehnološkom kompanijom Roš (Roche).

„U Srbiji je počela proizvodnja prvog inovativnog leka Corpos, za lečenje pacijenata obolelih od MS, a proizvodnja je počela u kompaniji Hemofarm zajedno sa najvećom biotehnološkom kompanijom na svetu Roche.

Corpos je revolucionarni lek koji će značajno promeniti tok bolesti i unaprediti kvalitet života obolelih od MS“, izjavila je predsednica Vlade.

 

Rekla je da se pregovara sa kompanijom Hemofarm i o široj proizvodnji drugih inovativnih lekova u Srbiji i da je za poslednje 4 godine učetvorostručen broj pacijenata obolelih od MS koji se leče na račun RFZO.

Kako je dodala, 2019. godine bilo ih je 1.000, a 2023. ih ima 4.000 pacijenata.

Ana Brnabić je rekla da je budžet vlade Republike Srbije za 10 godina uvećan 33 puta za lečenje pacijenata obolelih od retkih bolesti.

Foto FreePik
Komentari
Loading...