Hranom protiv bora

Starenje je proces protiv kojeg ne možete, ali ga zato možete ublažiti i malo odgoditi. Nikada nije prerano da počnete voditi brigu o pravilnoj nezi lica. Mnoge žene su počele već u ranim dvadesetim, što im je kasnije donelo lepo lice i bore koje se skoro i nisu videle.

TRENING-KOJI-BRISE-BORE

Osim pravih i kvalitetnih preparata uz koje će vaša koža dobiti sve ono što joj je potrebno, važno je da imate zdrave životne navike. One se odnose na pravilnu ishranu i unos hrane koja u sebi ima dovoljnu količinu vitamina, vlakana i svih ostalih hranjivih sastojaka koji će pomoći da se osećate i izgledate bolje.

Sprovedeno je zanimljivo istraživanje koje je pokazalo kako unos hrane bogate C vitaminom pomaže kod sprečavanja preranog starenja kože. Pomorandže su se pokazale korisnim i učinkovitim.

Sprovedeno je istraživanje na ženama koje su jele C vitamin i one koje ga nisu unosile. Nakon analiza došlo se do zaključka kako žene koje su jele hranu bogatu vitaminom Cimale manje bora od ostalih.

Vitamin C možete pronaći u raznom voću i povrću i to ne samo u pomorandži i limunu. Ovaj vredni vitamin koji pomaže i kod lečenje raznih bolesti te jačanja imuniteta, nalazi se u lisnatom povrću, mangu, papaji, kiviju, lubenici, kelju, malinama i jagodama.

Sigurno ima barem jedna od navedenih namirnica koja će vam pomoći da odložite dolazak bora i učinite ih skoro pa nevidljivim. Obogatite svoju ishranu zdravom hranom koja obiluje vrednim vitaminima.

Vitamin C je poznat kao snažan antioksidant koji pomaže kod sinteze kolagena i proteina koji pomažu koži dase održi zdravom i elastičnom. Sličan učinak poput C vitamina imaju i omega 6 masne kiseline. Ako ne želite pre vremena voditi borbu s borama izbegavajte masnu hranu.

Komentari
Loading...