Hrana koja uzrokuje neprijatan miris tela

Neprijatan miris tela mogu uzrokovati stres, infekcije, ali i neka hrana koju konzumiramo, a izlazi kroz znoj stvarajući specifičan miris.

znoj

Iako miris tela nije nešto što je naučno do kraja dokazano, a definitivno nije nešto što se želi čuti, dobro je znati šta sve utiče na to kako ćemo mirisati. Naime, neka hrana koju konzumiramo itekako utiče na miris tela.

A evo i koje su to:

Alkohol

Alkohol se uglavnom obrađuje u jetri, ali deset posto alkohola iz organizma izlazi znojenjem, zadahom i preko urina. Osim toga zbog alkohola se dodatno i jače znojimo.

Beli luk

Ovo je jedna od retkih namirnica za koje znamo da može jako promeniti miris znoja, a upravo je beli luk krivac zbog toga što je i curry na lošem glasu kad je miris tela u pitanju.

Meso

Zanimljivo istraživanje u Pragu pokazalo je kako žene procenjuju znoj muškaraca s obzirom na hranu. Prema tom istraživanju znoj muškaraca koji jedu meso ocenjen je gorim od znoja vegetarijanca. Mesu je, naime, potrebno više razgradnje, u crevima se zadržava duže, a ispuštanjem raznih toksina u krvotok uzrokuje neprijatan miris.

Zeleno povrće, kupusnjače
Najveću koncentraciju sumpornih materija sadrži povrće poput brokula i kupusa. U te materije spadaju sulforafan i izotiocijanat. Iako je njihov uticaj na organizam neosporno pozitivan, preterano konzumiranje menja miris znoja koji može biti prilično intenzivan i neprijatan.

Komentari
Loading...