Hrana koja umiruje stomak

Imate problema sa uznemirenim stomakom i imate osećaj da šta god da pojedete ne prija vam? Pokušajte sa nekoliko zdravih grickalica koje će vam sigurno umiriti stomačne probleme.
Komorac

Problemi sa probavom koji uključuju nadutost, proliv, gasove i grčeve u stomaku čak šest puta češće pogađaju žene nego muškarce. Pokušajte rešiti stomačne probleme tako što ćete izbaciti hranu koja ih izaziva i zameniti je onom koja je dobra za vaš celi organizam.

Papaja se tradicionalno koristi za lečenje čira na želudcu, nervoze stomaka i proliv. Papaja sadrži papain, prirodni probavni enzim koji pomaže da probavimo hranu koja nam može teško pasti na stomak.

Zobene pahuljice su bogat izvor rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Za dobro zdravlje probavnog trakta potrebne su nam obe vrste ovih vlakana. Pored toga zobene pahuljice snižavaju holesterol.

Jabuke, pored toga što sadrže zdrava vlakna, pune su pektina i ostalih enzima koji potpomažu probavu pojedinih namirnica. Ako imate baš jako osetljiv stomak jabuke pre konzumiranja ispecite i izbegavajte ih u sirovom obliku.

Cimet je poznat kao jedan od najboljih prirodnih lekova za proliv i jutarnje mučnine. Takođe je veoma efektan za razbijanje mehurića gasa. Nemojte se ograničavati i cimet koristiti samo u slanim jelima, slobodno začinite svoju piletinu sa malo cimeta.

Komorač je prirodni lek protiv gasova što je jedan od glavnih razloga što ga služe u indijskim restoranima. Samo pola kašičice semenki komorača biće dovoljno da se rešite ove neprijatne pojave.

Avokado, pored toga što je veoma bogat kalijumom, vlaknima i uljima dobrim za zdravlje stomaka i srca on pomaže da nam creva bolje rade i zato ga uvek ubacite u obroke za koje znate da će vam teško pasti.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...