Hrana koja podiže libido

Ostrige i šampanjac su na prvom mestu kad je reč o afrodizijacima, ali hrana koja će istinski probuditi libido ipak nije tako egzotična.

čok

Sir, mleko, jaja, banane, breskve, lešnici ili orasi samo su neke od namirnica koje će ojačati vašu seksualnu energiju. S druge strane, namirnice s visokim udelom zasićenih masti, grickalice i slatkiši od belog brašna i šećera telu oduzimaju energiju i gase strasti. Svež sir i nemasni jogurt podiće  nivo dopamina, supstance zaslužne za jačanje želje za seksom, a jaja i malo crvenog mesa organizmu će pružiti više energije.

Ako želite ponovo da osetite „trnce” zaljubljenosti, omega 3 masne kiseline iz ribe pojačati će osetljivost na svaki partnerov dodir. Crveno voće bogato antioksidantima, poput borovnice, jagoda i brusnice, podstaknut će cirkulaciju, dok zasićene masti iz maslinovog ulja i ćuretine povećavaju nivo testosterona i čine muškarca aktivnijim u krevetu.

Crna čokolada podiže hormon sreće što će rezultirati i jačim libidom, a namirnice bogate vitaminom B, poput kikirikija, mleka, pirinča i jaja, olakšati će postizanje orgazma. Semenke bundeve, lešnici i orasi bogati su proteinima koji organizam održavaju vitalnim i spremnim za jaču seksualnu aktivnost.

Mitska afrodizijačka svojstva ostriga povezana su s visokom koncentracijom cinka, koji pojačava osećaje mirisa, vida i ukusa, a namirnice senzualnog izgleda, poput banana, breskvi i smokvi, podstaknut će maštu i uzburkati strasti.

S druge strane, izbegavajte namirnice bogate solju koje otežavaju postizanje orgazma i smanjuju seksualnu želju, ali i alkohol i stimulanse poput kafe i energetskih pića jer je njihov učinak privremen i kratak.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...