Generic filters
Exact matches only

Hrana koja obnavlja organe

Za jetru se sigurno zna da se obnavlja.

saa

Za srce se mislilo da se ne regeneriše, da ceo život imamo “isto” srce, ali istraživanja su dokazala da pumpa organizma može da se obnovi i to tri do četiri puta u toku života.

Koža se obnavlja na 28 dana, kostima treba oko 10 godina, crvena krvna zrnca žive oko četiri meseca, ćelije creva se obnavljaju na svaka tri do četiri dana, a što se moždanih ćelija tiče, one se ne regenerišu i to što smo dobili rođenjem, dobili smo (zato ih treba čuvati).

Zdravlje znači i dobru regeneraciju organa, jer se stare ćelije moraju zameniti novim kako bi se život nastavio. Hrana je veoma važna za ovakve obnove i korisno je znati koje su namirnice od najveće pomoći.

Postoji širok spektar prirodnih jedinjenja koja regenerativno deluju na nerve. Studija iz 2010. godine objavljena u Rejuvenation Research kaže da kombinacija borovnice, zelenog čaja i karnozina (nalazi se u svinjetini, junetini, ribi) pomaže nervnu i regeneraciju matičnih ćelija kod životinja sa neurodegenerativnim bolestima.

Druge supstance sa sličnim dejstvom su:

  • kurkumin (koren biljke kurkuma)
  • borovnica
  • crvena žalfija
  • rezveratrol (crno vino, crno grožđe, crna čokolada)
  • matični mleč
  • teanin (zeleni čaj)kafa

 

Jedno od jedinjenja koje regeneriše hormone, koji su gubljenjem elektrona oslabili, je vitamin C (paprika, kelj, kivi, brokoli, jagode, pomorandže, grašak).

Makrobiotička ishrana isceljenja
Komentari
Loading...