Generic filters
Exact matches only

HOLESTEROL- Prirodni lekovi VIDEO

Danas se povećan holesterol u krvi smatra za jedan od najvećih i najčešćih problema savremenog čoveka.

Uzroci zbog kojih nastaje su sledeći:

 • Nezdrava ishrana koja obiluje transmasnim kiselinama
 • Previše sedenja pred monitorom i neprekidno gledanje televizije, računara ili mobilnog telefona
 • Potpuni izostanak sportskih aktivnosti i rekreacije
 • Manjak kretanja tokom dana
 • Nedovoljan unos tečnosti
 • Kombinovanje namirnica koje nije dobro

Holestrerol i trigliceridi su opasni po naše zdravlje jer uzrokuju probleme sa cirkulacijom krvi. Tada dolazi do brojnih komplikacija, javlja se začepljenje vena, može doći do srčanog i moždanog udara, a posledično čak i do smrti.

U nastavku članka nudimo vam dva izuzetna prirodna leka za holesterol i povišene triglicetide.

Oni će vam pomoći, ali samo ukoliko ste čvrsto odlučili da menjate vaše ustaljene životne navike – naročito u ishrani, kao i fizičkim aktivnostima. Stoga se povremeno vraćajte na gore navedenu listu i razmislite koliko toga ste promenili u vašem životu. Tek kada sve to promenite možete očekivati dobar rezultat, nikako drugačije.
Ovo je stari narodni recept za smanjenje holesterola. Jedna veoma jednostavna mešavina semenki i začina se pokazala kao efikasan biljni lek za visoke masnoće u krvi. Sastav mešavine za skidanje holesterola je:

 • 100 grama lanenog semena
 • 100 grama sirovog susama
 • 100 grama sirovih semenki suncokreta
 • 100 grama sirovih semenki bundeve golice
 • 50 grama rogača
 • 50 grama cimeta

Sve samleti u mlinu za kafu i pomešati u jednoj većoj posudi. Dobili ste biljni lek za smanjenje holesterola. Vrlo jednostavan proces. Pola od ovih namirnica možete naći u prodavnicama već samleveno: rogač, cimet, laneno seme. Cena svega ovog je vrlo niska.

Prirodni lek za holesterol i čišćenje krvnih sudova (RECEPT)

U ovoj formuli poznato je da rogač deluje na sniženje masti u krvi, da cimet smanjuje šećer u krvi a ostale namirnice su nosioci nezasićenih masnih kiselina koje imaju ključnu ulogu u sintezi holesterola. Sve namirnice zajedno čine izbalansiran prirodni lek za visok holesterol, koji bi uz kapi za holesterol i dijetu trebao da smanji veoma brzo nivo holesterola u krvi.

Limun i peršun

Ovaj lekoviti napitak od limuna i peršuna, pokazao se jako dobro za čišćenje krvnih sudova od štetnih masnoća.

Sledi recept za proveren narodni lek protiv holesterola i triglicerida. On se preporučuje i svim osobama koje imaju problema sa cirkulacijom u nogama!

Potrebni su vam sledeći sastojci :

 • 3 litra vode
 • 1 kilogram organskog limuna
 • Soda bikarbona – jedna vrećica
 • 5 do 6 vezica peršuna

Priprema napitka:

Da bi ste napravili prirodni lek za holesterol najpre dobro operite limun u što hladnijoj vodi. Zatim ga potopite u toplu vodu, u koju ste pre toga izručili sodu bikarbonu iz vrećice. Sada je potrebno da sačekate najmanje sat vremena kako bi limun omekšao.

Sledeće što trebate uraditi je da što sitnije iseckate peršun i to zajedno sa stabljikom, a nakon toga isecite ilimun zajedno sa korom. Sada izručite naseckan limun i peršun u šerpu, preko njih sipajte tri litre vode.
Lagano kuvajte narednih 2 do 3 sata, sve dok se oba sastojka fino ne raskuvaju i rastope.

Posle toga trebate dobro procediti tečnost, a lekoviti sirup koji je ostao u šerpi prespite u čiste teglice ili flaše. Obično ga ostane oko 1,5 litre. Kad ste ga presuli, dobro zatvorite i odložite u vaš frižider, podrazumeva se, tek kad se malo rashladi.

Ovaj prirodni lek za holesterol i trigliceride dozira se svaki dan i to po jednu malu čašicu (onu rakijsku). Najbolje ga je popiti ujutru, dok još niste doručkovali na prazan želudac.

Terapiju sprovodite ravno 14 dana i verujte da ćete sigurno biti zadovoljni postignutim. Dobrih rezultata će sigurno biti, ali samo ako se pokrenete i u svakom drugom pravcu.

Obavezno nakon ove lekovite kure, uradite i analizu krvi, kako biste utvrdil vaše vrednosti pre i posle terapije.

Još saveta

Dakle, ako želite da imate normalan holesterol za 7-10 dana ovaj moćan prirodni metod lečenja holesterola će vam pomoći. Uz to, omogućiće vam da održavate masnoće u krvi na normalnom nivou. Ova prirodna terapija smanjivanja holesterola je pomogla i onima kojima lekovi nisu pomagali. Zato uradite 2 stvari zajedno:

1. Redukujte unos životinjskih namirnica – crveno meso, mleko i mlečni proizvodi, ukinite alkohol, slatka gazirana pića, isključite iz ishrane biljni margarin, slatkiše i grickalice

2. Ujutru pojedite jednu kafenu kašičicu funkcionalne hrane koja je i biljni lek za holesterol i visoke masnoće u krvi. Funkcionalnu hranu za holesterol ( laneno seme, rogač, ovsane pahuljice, mekinje…) možete razmešati u malo jogurta, kiselog mleka, soka, popiti sa vodom. Ne koristite industrijske musli jer su pune šećera!

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...