Hoćete optimalno zdravlje? Ne zaboravite karlicu.

Nema te koske koju hiropraktičar ili osteopata ne mogu da „nameste“, pomislićete. Međutim, čak većina takvih manuelnih procedura doneće samo kratkotrajno poboljšanje ukoliko je karlica u nepravilnom položaju…

karlica

Karlica je jedna od osnova koštano-mišićnog sistema, pa ravnoteža u telu zavisi i od toga da je telesna masa ravnomerno raspoređena na obe noge, što kod većine ljudi, nažalost, nije slučaj.

Prema jumeiho teoriji, čak preko 95% populacije ima nepravilno postavljenu karlicu od rođenja. To bi dalje značilo i da je jedna kost smeštena više od druge (one najveće kosti karlice) što nepovoljno utiče npr. i na cirkulaciju.

Japanski lekar prof.dr Saionji Masajuki (1943-2005.) došao je na ideju da udruži različite metode, iz različitih zemalja, kako bi odabrao najbolje elemente za novu tehniku. Osnova je nastala na drevnoj orijentalnoj praksi setaiho, koja uključuje vežbu, samooporavak a stavlja akcenat i na snagu.

Metoda se sastoji od stotinu pokreta koji važe za svaki slučaj posebno. Jumeiho terapeut masira mišiće i prilagođava masažu u zavisnosti o kom se delu tela radi, što svakom od njih veoma koristi i godi, a godi i vezivnom tkivu.

Ova vrsta regenerativne terapije, osim što je uspešna kod lečenje iščašenja kuka i uklanjanja umora, jačanjem imunog sistema pruža i odličnu prevenciju bolesti.

 

 

Ostavite odgovor