Himalajska so – najzdravija so na svetu!

Himalajska so je jedina so koja ima savršenu kristalnu strukturu. Iz takve kristalne strukture naše telo bez velikog napora može lako i jednostavno apsorbovati sve vredne minerale i elemente u tragovima. Himalajska so je ujedno i najčišća so na svetu te poseduje 84 minerala i elementa istovetnih onima u ljudskom telu.

so

Potpuno ekološki čistog sastav, dobija se u podnožju Himalaje. Ručno se melje, pere i suši na suncu, čime su u potpunosti očuvani svi njeni vredni sastojci. Tradicionalno, himalajska so smatrala se rezervisanom za kraljeve i od davnina je na glasu kao belo zlato.

Najkvalitetnije gromade melju se u jestivu so. Krupnije mlevena, koristi se u kupkama i različitim tretmanima. Pokazala se vrlo učinkovitom u lečenju reume, astme, alergija i različitih kožnih bolesti. Može se koristiti i za inhalaciju, primerice, kod problema sa sinusima, upale grla, astme ili bronhitisa.

Himalajska so prepoznatljiva je po toplim nijansama ružičaste boje – što je ujedno i znak da je bogata različitim mineralima. Ustanovljeno je da zagrevanjem jonizira vazduh čineći ga čistijim i zdravijim, zbog čega se od pojedinih komada himalajske soli izrađuju popularne svetiljke i svećnjaci.

Takođe, drži se da eliminiše štetna elektromagnetska zračenja pa je takve svetiljke preporučljivo držati kraj televizora i računara. Konzumiranje prirodne, celovite soli poput himalajske blagotvorno deluje na kompletan organizam.

Smatra se da himalajska so:

– reguliše nivo vode u organizmu
– opskrbljuje organizam vrednim nutrijentima
– izbacuje višak kiseline iz ćelija
– prirodni je antihistaminik
– čisti pluća, podupire zdravu disajnu funkciju
– umanjuje začepljenje sinusa
– regiliše probavu
– jača libido
– pomaže apsorpciji hrane u crevima
– uravnotežuje nivo šećera u krvi
– reguliše rad srca i krvni pritisak
– čuva zdravlje krvnih žila
– štiti bubrege i žučni mehur
– pomaže opuštanju i zdravom snu
– sprečava grčenje mišića i održava kosti čvrstima
– pomlađuje organizam

 

 

 

Komentari
Loading...