Generic filters
Exact matches only

Hidrokolon terapija: Crevo bez otrova, telo bez alergija

Hidrokolon terapija, tj. čišćenje debelog creva, odličan je metod za eliminaciju toksina nakupljenih u telu.

Ona podrazumeva ispiranje debelog creva od naslaga koje se godinama talože u njegovim naborima, a rezultat je detaljna detoksikacija organizma, ali i gubitak viška kilograma.

Preporučuje se svima koje muče osećaj nadutosti i pritiska u stomaku, neredovno pražnjenje creva, glavobolja, umor, alergije.

Idealna je za prevenciju

Hidrokolon terapija usko je povezana s alergijskim manifestacijama. Debelo crevo dugo je jedan i po do dva metra i u njemu se zadržava velika količina otpada, tj. fekalnih masa, parazita, gljivica i toksina. Upravo ti toksini resorbuju se u krvotok, nalaze povoljno mesto i izazivaju razne alergijske manifestacije – alergijsku kijavicu, ekcem, dermatitis, psorijazu, bubuljice.

– To pokazuje da je naše debelo crevo preopterećeno toksinima, koji su uzrok raznih alergija. Tada se preporučuje hidrokolon terapija kako bi se organizam oslobodio pomenutih toksina – objašnjava dr Tamara Sarić, stručnjak za hidrokolon terapiju.

Potpuno je bezbolno

Izvodi se pomoću specijalno dizajniranog aparata koji koristi filtriranu vodu kontrolisane temperature i blagog pritiska za nežno unutrašnje čišćenje kompletnog debelog creva.

– Hidrokolon terapija u jednoj seansi traje 45 minuta, bezbolna je, a izvodi je lekar u sterilnim uslovima. Pacijent leži prvo na boku, a potom na leđima, može da čita ili sluša muziku.

Potrebno je uraditi tri do pet uzastopnih terapija svakog drugog dana . Čitav proces, kaže doktorka, možete pratiti preko specijalnog ekrana, a sistem je potpuno zatvoren i osiguran, nema neprijatnih mirisa.

Vežba Sveća – sarvangasana

Lezite na leđa, a ispod ramena postavite presavijeno ćebe. Napravite tzv sveću. Postavite šake na lopaticama i pokušajte da se podignete na ramena dok grudnu kost približavate što više bradi. Ostanite u ovom položaju od tri do pet sekundi ili koliko vam prija.

Ko ne sme na ispiranje debelog creva

Tretman se ne preporučuje deci, trudnicama, onkološkim bolesnicima, obolelima od anemije, aneurizme srca i velikih arterija, bubrežne insuficijencije, ciroze jetre, Kronove bolesti, krvarećih hemoroida, polipa na debelom crevu, trbušne kile, dijareje, epilepsije, težih psihičkih oboljenja…

PROČITAJTE VIŠE:

Izvor: Zena.blic.rs, Violeta Nedeljković , Jelena Vukelić,FOTO: PROFIMEDIA

Komentari
Loading...