Saveti kojima ćete sprečiti pojavu herpesa

Herpes je posledica infekcije virusom herpes simplex, koji obično pogađa regiju usne, kako sa spoljne tako i sa unutrašnje strane, brade pa čak može da se pojavi i na nosu.

her

Potrebno je na vreme otkriti njegove simptome i tretirati ga kako bi došlo do njegove pojave, a u slučaju da se ipak pojavi, treba znati na koji način ga lečiti.

Virus herpes je karakterističan po tome što kada jednom uđe u naš organizam teško ga možemo u potpunosti izlečiti. Određenim terapijama, kremama i ostalim medicinskim preparatima dovodimo ga samo u stanje mirovanja i u zavisnosti od našeg imunog sistema njegova ponovna pojava je neizbežna.

Najčešci uzroci za pojavu herpesa su stres, iscrpljenost organizma, pad imuniteta, gripa i sve druge virusne infekcije koje pogađaju naš organizam tokom hladnih zimskih dana. Ne treba zaboraviti da pojava herpesa i tokom leta nije retka pojava, jer visoke temperature i jako sunce mogu da dovedu do pobune virusa herpesa i njegove pojave na koži.

Pojavu herpesa prate mali plikovi ispunjeni tečnošću koji mogu da svrbe, bole ili peckaju. Plikovi nakon nekog vremena pucaju, prelaze u krastu,a kad ona sazri otpada i ne ostavlja ožiljak.

Prevencija:

Osnovno pravilo svih virusnih infekcija je pokušaj izbegavanja izvora. Da li se radi o pijenju iz iste čase iz koje je pila osoba koje ima herpes, o poljubcu ili korišćenju istog peškira nakon tuširanja sve su to izvori virusa koje treba izbegavati.

Lečenje:

Prvo treba napomenuti da herpes ne može da nestane za dva dana ako se već pojavio na koži. Bitno je na vreme prepoznati simptome i regiju na kojoj in primetimo lečiti. Postoje razni preparati za lečenje herpesa ali mi vam savetujemo da probate sa kockicom leda. Osetili ste svrab, peckanje ili crvenilo, uzmite kockicu leda stavite je na tu regiju i time ćete sprečiti pojavu herpesa.

Narodni recepti za lečenje herpes simpleks
Komentari
Loading...