Greške koje stalno radite a čine vašu kožu starijom

Poznato je da lepa i negovana koža lica ima čarobnu mogućnost pomlađivanja. Kako bi to bilo moguće, potrebno je izbeći neke od najčešćih grešaka u nezi kože…

 

kol

Prvi i najvažniji korak u nezi kože je održavanje njenoga zdravlja. Da biste lakše kožu održali zdravom i mladolikom, upoznajte najčešće greške u nezi kože te njihova rešenja.

Izbegavajte da koristite retinoid

Retinoidi su grupa vitamina A koji imaju reputaciju agresivnoga sastojka kada je reč o nezi kože, ali dermatolozi tvrde da njihova mala količina može imati odličan učinak u obnavljanju njenih ćelija, iako su retinoidi agresivne prirode, današnji proizvodi koji ih sadrže su poprilično blagi prema koži, a u slučaju intenzivno osetljive kože preporučuje se korišćenje proizvoda s retinoidom svake druge večeri.

Zaboravljate li zaštititi svaki centimetar kože

Izlaganje sunčevim zracima može znatno oštetiti kožu te joj oduzeti nekoliko godina mladosti. Stoga je, pogotovo u danima kada se češće izlažete suncu, treba pažljivo zaštititi i hidrirati. Dermatolozi preporučuju lice, vrat, ruke i grudi pažljivo namazati zaštitnim faktorom 30 te se tek onda prepustiti uživanju u sunčevim zracima.

Ne vodite računa o vrsti svoje kože

Koža s godinama postaje suva, tanja i osetljivija, a to znači da proizvodi koje danas koristite neće uvek biti najbolji. Premda se većina žena prilikom izbora preparata za negu kože osloni na natpise koji proizvode preporučuju za negu suve, masne i kombinovane kože, dermatolozi upozoravaju da prilikom kupovine u obzir treba uzeti i bore, akne, prištiće i crvenilo kože.

Akne u odrasloj dobi tretirate kao tinejdžerske prištiće

Premda na prvi pogled deluju jednako, prištići koje ste imali u tinejdžerskom dobu nisu jednaki aknama koje vas muče u vašim dvadesetima ili tridesetima. Naime, tinejdžerski prištići nastaju zbog pojačanog mašćenja kože, dok akne u kasnijoj dobi nastaju zbog stresa, hormonalnih promena i osetljivosti kože. Upravo zbog toga prema tim nepravilnostima treba pristupati i lečiti ih na različite načine. Dermatolozi preporučuju u kasnijoj životnoj dobi korišćenje otopine sa salicilnom kiselinom za hidratiziranje, proizvode sa dodatkom soje za čišćenje, te smanjenje korišćenja proizvoda s benzil peroksidom koji unatoč svome dobrom delovanju u borbi protiv akni kožu mogu poprilično isušiti.

Dobre proizvode koristite u pogrešno vreme

Proizvodi za negu kože mogu imati znatno bolji učinak ukoliko ih koristite u pravo vreme. Tako dermatolozi savetuju korišćenje preparata s anti-okisidansnim delovanjem u rano jutro kako biste kožu zaštitili tokom celoga dana, a losione i preparate s kolagenskim delovanjem noću kako biste koži omogućili da obnovi ćelije.

Na bore ne reagujete na vreme

Dermatolozi savetuju što raniji početak tretiranja kože s proizvodima za bore. Naime, duboke i uočljive bore najlakše ćete sprečiti ukoliko na prvi znak njihovog nastanka započnete s korišćenjem seruma i losiona koji sadrže mešavinu peptida.

Bespogovorno sledite trendove u nezi kože

Na tržištu postoji toliko sjajnih, prelepih i lepo oblikovanih bočica namenjenih nezi kože, da im je gotovo nemoguće odoleti. Bez obzira na lepu ambalažu i privlačne mirise istina je da su za bore najbolje hidroksi kiseline, retino-idi i peptidi. Salicilna kiselina najučinkovitija je prilikom uklanjanja akni, zeleni čaj pobeđuje crvenilo kože, a vitamin K briše tamne krugove oko očiju.

Komentari
Loading...