Do glatkih nogu bez kozmetičkih salona- Saveti

Uklanjanje dlačica kod kuće sada je potrebnije nego ikad.

Savremeni kozmetički proizvodi u velikoj meri pojednostavljuju ovaj postupak.

Ovo su tri efikasne mogućnosti da se rešimo neželjenih dlačica.

Depilacija šećernom pastom

Ovo je metoda koja je doživela veliku popularnost relativno skoro, a ima sve više i više pristalica. Ova opcija je najbolja za osetljivu kožu jer postiže isti efekat kao i depilacija voskom, ali je manje bolna. Da biste bile sigurne da rezultat ispunjava vaša očekivanja, pripremite kožu nogu za uklanjanje dlačica – poželjno je da budu dugačke 4-8 mm.

Dan pre postupka, koristite piling za telo bez ulja u sastavu. Ovo će vam pomoći da se oslobodite uraslih dlačica. Pre uklanjanja dlačica, ne zaboravite da parite noge: prvo, smanjiće se bol, a drugo, pasta će moći da “prođe dublje”, u folikule dlake.

Nanesite proizvod na kožu u pravcu rasta dlake i povucite je u suprotnom pravcu.

Nakon postupka, ne koristite beauty proizvode za negu najmanje 24 sata.

Depilacija voskom

Najlakša opcija za depilaciju voskom su posebne trake. Ovaj beauty proizvod je pogodan samo ako dužina dlačica doseže 5-10 mm. Pre nanošenja, zagrejte trakicu trljanjem dlanova kako bi bila meka. Zatim je zalepite u pravcu rasta dlake i pritiskajte jedno 15 sekundi. Sada oštrim pokretom uklonite traku protiv rasta dlačica.

Nakon postupka koristite poseban gel, losion ili maramice – ono što često dolazi u kompletu sa trakama od voska.

Epilator

Pre upotrebe epilatora potrebno je izvršiti piling kože kako bi se sprečilo pojavljivanje uraslih dlačica. Držite uređaj na koži bez pritiska i lagano ga pomerajte dužinom noge. Poneki savremeni uređaji omogućavaju vam da ovaj postupak sprovedete čak i u vodi: to znatno umanjuje bol.

Nakon postupka, nanesite hidratantnu kremu ili losion na kožu nogu

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...